пт. апр. 26th, 2024

Ретроградният Меркурий от 31 октомври до 19 ноември: Не плувайте по течението и всичко ще бъде наред!

На 31 октомври Меркурий ще навлезе във фазата на ретроградността. За много от нас подобна промяна е пряк знак, че животът ще започне да тече по различен начин. Астролозите разказват как ретроградният Меркурий ще се отрази на зодиакалните съзвездия.

Меркурий е планета, която влияе върху динамиката на живота, паричната сфера. Колебанията в енергията на Меркурий се отразяват в най-различни неща в живота, като започне от състоянието на бюджета в едно семейство и завърши с  курса на еврото и долара.

Ретроградността на Меркурий започва на 31 октомври и ще продължи до 19 ноември 2019 г. През това време нещата могат да се променят радикално.

Ретроградният Меркурий, ако се наблюдава от Земята, сякаш прави завой и започва да се движи в обратна посока. Разбира се, той не излиза от орбитата си: пътят му в космическите простори остава непроменен.

Привидното изкривяване на траекторията е следствие от разликата в орбитите на планетите и скоростта на въртенето им около Слънцето. Но според астролозите подобни промени в небето сериозно засягат живота на хората.

Освен това ретроградният Меркурий през 2019 г. може да засегне и любовната сфера: например в този момент той се намира в съзвездието Скорпион, което малко променя ситуацията. Ето какво ги очаква зодиакалните знаци от 31 октомври до 19 ноември:

Близнаци, Дева, Стрелец, Риби

Най-силно ретроградността на Меркурий ще усетят тези четири зодии. За Близнаци и Дева Меркурий е силна планета-покровител, така че движението му назад може да доведе до нарушаване на плановете и проектите.

Под удар попадат всички сфери, в които Девата и Близнаците, макар и по различни начини, се имат за особено силни : информация, пътувания, общуване с хората, търговия.

У Близнаците могат да се разстроят перспективни сделки и почивки, бизнес партньорите ще закъсняват за срещите си с Дева или ще бъде отложена за неопределено време командировката. За щастие не само планетите, но и самите ние влияем на съдбата си.

Експертите съветват Близнаци и Дева да вземат нещата в свои ръце и от своя страна да направят всичко възможно, за да неутрализират негативния ефект: да идват навреме за срещите си, да се обаждат и да изпращат бизнес писмата си навреме, да не нарушавате споразуменията, да проверяват ценовите етикети, да проверяват дати и полети, да поддържат връзка с подходящите хора.

Ако не плуват по течението могат да се сдобият с доста неочаквани печалби.

Що се отнася до Стрелец и Риби, за тях – напротив, Меркурий се смята за антагонистична планета. Следователно Стрелец и Риби ще бъдат първите, които използват ретрограда в своя полза: те ще започнат покупки, ще започнат сериозно да заработват и ще установят полезни контакти.

Може да се появят внезапно стари дългове и въпроси без отговор, на които трябва да се отговори. Трябва да се има предвид, че ретроградността засяга бизнеса и събитията по непредсказуем начин, но ако не се страхувате от промени и сте готови да яхнете вълната, можете да се издигнете доста много преди 19 ноември.

Телец, Везни, Водолей, Козирог

За представителите на тези знаци Меркурий е позитивна планета, но влиянието му върху енергията им е по-слабо изразено. Това означава, че Телец, Везни, Водолей и Козирог, подобно на Дева и Близнаци, могат да се сблъскат с резки промени и непредвидени прегради.

Но е важно да не обвиняваме за всичко тази ретроградност, а да продължим да се движим напред по пътя на живота, като се съобразяваме с предупрежденията на астролозите. Трябва да внимавате за шарлатани, нечестни клиенти или изпълнители на поръчки.

По-добре е да се договарят всички дати предварително, а не да се отлагат срещи, плащания или покупки в последния момент. В любовната сфера не може да се обещават невъзможни неща и това, което е обещано, е важно да се направи. Много хора в този момент ще им помогне обичайният план Б, съставен предварително и добросъвестно.

Овен, Рак, Лъв, Скорпион

На родените под тези съзвездия Меркурий влияе по-слабо, но все пак може да обърка плановете им. Астролозите препоръчват да бъдете по-дипломатични в ретроградния период и да вземате само добре обмислени решения.

Ако финансовите сделки могат да бъдат отложени за след 19 ноември, това си струва да се направи, като по този начин ще се ограничат ненужните рискове. Наблюдението и предпазливостта също са важни при пазаруването. Когато поръчвате стоки онлайн, трябва да ги преглеждате.
Не бива да пренебрегвате важна информация, да издавате чужди тайни или секрети на други хора: при ретроградността на Меркурий това предполага много по-неприятни последици от обикновено и няма да остане незабелязано за връзките ви.

източник: еsotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post