сб. апр. 20th, 2024

Вашите болести и злоба са програми, заседнали в главата ви

Всички ваши болести, нещастните случаи, които ви  застигат, лошото ви здраве, злобата и недоволството ви от живота, са резултат от информационни отрови и замърсители, които са проникнали в главата ви.

Разболели сте се. Защо? Защото предния ден някой ви е обвинил в нещо.

Подхлъзнали сте се и сте се ударили лошо. Защо? Защото час преди това някой ви е критикувал. Чувствате се много уморени и не искате да живеете, защото някой от членовете на вашето семейство постоянно ви обижда. Изплашени сте и се боите да се захванете и с най-простото нещо, защото някой ви е казал, че не сте способни на нищо. Ви сте слаби. Вие сте превзети. Душата ви се намира под окупация.

Всички горепосочени събития са резултат от действията на психологичните отрови. Отровите разрушават вашия имунитет и други защитни сили. За съжаление не можете да спрете хората да ви критикуват, но можете да се откажете да слушате критика. Именно на ниво – мисли.

Това не означава, че при първия опит да критикуват действията ви, трябва да изкрещите: „Млъкни! Не искам да знам нищо! ”- и след това цял ден мислено да го псувате:„ Виж го ти, мерзавецът, дръзнал да ме критикува! Той каза, че съм страхливец. Ще му докажа аз!… „

Това би означавало, че все пак сте приели критиката. А не трябва да я приемаме, тоест да не мислите за нея.

Същото важи и за всеки друг замърсител. Щом започнат да го внедряват в главата ви, трябва да затръшнете „вратата“ пред самия му нос. За целта е достатъчно да имате две умения:

първото – да разпознаете замърсителя,

второто – да не позволите да влезе в главата ви. Дори ако обидата или страхът не ви оставят на мира по никакъв начин, понякога е достатъчно да знаете, че това е отрова в главата ви и само вие сте отговорни за това, че е там, а не – някой друг.

Блокирането на пътя на замърсителите е много по-трудно умение от тяхното разпознаване. За да направите това в главата ви трябва да бъде инсталирана главната блокировка: „ Това ми е неприятно, значи, не ми трябва!“ И две допълнителни блокировки: „ЛЪЖА“ И „НЕ МИ Е ИНТЕРЕСНО!“ Поне едната от блокировките трябва да се появи като условен рефлекс към съответните атаки на другите.

Трябва да се знае, че това са блокировки на мозъка, а не думи, които трябва да произнасяте на глас. Можете да отговорите на това което ви казват, както изисква етикета, но душата ви трябва да остане чиста поради затръшването на „вратите“:

ТОВА МИ Е НЕПРИЯТНО, ЗНАЧИ НЕ МИ ТРЯБВА!
ЛЪЖА! НЕ Е ИНТЕРЕСНО!

Критикуват ви – ТОВА МИ Е НЕПРИЯТНО, ЗНАЧИ НЕ МИ ТРЯБВА!
Обвиняват ВИ – ТОВА МИ Е НЕПРИЯТНО, ЗНАЧИ НЕ МИ ТРЯБВА!
Страхувате се – ЛЪЖА! (НЕ МИ Е ИНТЕРЕСНО)
Негативно предположение – ЛЪЖА!
Понижават вашата самооценка – ТОВА МИ Е НЕПРИЯТНО, ЗНАЧИ НЕ МИ ТРЯБВА!
Обиждат ви – ТОВА МИ Е НЕПРИЯТНО, ЗНАЧИ НЕ МИ ТРЯБВА!
Обиждат ви се – ТОВА МИ Е НЕПРИЯТНО, ЗНАЧИ НЕ МИ ТРЯБВА!
Новините по телевизията са тревожни – НЕ МИ Е ИНТЕРЕСНО!

Инсталирайте тази програма в мозъка си, оставете я да работи, нека отхвърля и блокира отровната информация! Освен това винаги оценявайте хората не по критерия: „Искаше ли да ми направи лошо нещо?“ – а по критерия: „Гадно ли ми става от думите и действията му?“

За да се предпазите още по-надеждно от боклука, който се опитва да навлезе в главата ви, е препоръчително да изградите живота си според ПРИНЦИПА НА Огледалото. Това ще създаде двойна бариера пред проникването на отрови в главата ви.

Осъзнаването само на едно нещо: „Аз самият никога не правя това на хората!“ – ви дава пълното право да отказвате такива „услуги“ от другите. Разбира се, това е необходимо да се каже в изключително редки случаи, но все пак понякога си струва: „Никога не критикувам никого и не трябва да бъда критикуван!“

Можете да учите човек, но само в подходящи ситуации и само като му изградите позитивна програма. Винаги трябва да учите човека  без да въвеждате отрови в главата му!

Правила, които да използвате като огледало на всички замърсители, които възнамеряват да влязат във вашата душа:

1. Не критикувайте – не слушайте критика.

2. Не се обвинявайте дори мислено – не изпитвайте чувство за вина.

3. Не обиждайте – не се обиждайте.

4. Изричайте на другите (и на себе си) само позитивни предположения, а ако трябва да предупредите, тогава направете това, като съобщавате само конкретни факти, без емоции. Например, кажете: „През изминалата седмица в района са извършени тринадесет престъпления“, вместо: „Не ходи там! Вероятно там ще те убият! ”

5. Не плашете – не се бойте.

6. Не понижавайте самооценката на другите – не слушайте онези, които се опитват да понижат вашата самооценка.

7. Не посочвайте на другите техните недостатъци – не обръщайте внимание, ако посочват вашите.

8. Не създавайте разрушителни програми за другите – не им позволявайте да ви ги създават на вас.

Ако се отчете, че частицата НЕ не се възприема от подсъзнанието, другите формулировки на Огледалните Правила за работа с хора изглеждат така:

1. Одобрявайте!

2. Разбирайте мотивите на другите да вършат лоши дела!

3. Пазете чуждата психика!

4. Правете само позитивни предположения или кажете: „Всичко ще е наред за теб!“

5. Успокоявайте!

6. Повишавайте самооценката на другите!

7. Посочвайте на другите техните достойнства!

8. Ако умеете, влагайте в подсъзнанието на другите позитивни програми, като спазвате две условия:
а) програмите трябва да са позитивни от тяхна гледна точка, а не от ваша;
б) програмите не трябва да съдържат зло по отношение на някой трети човек.

Ако искате да покажете на някого, че поведението му е грешно и да го накарате да се държи по различен начин (както ви е удобно), тогава не забравяйте, че една и съща мисъл винаги може да бъде изразена като негативно, така и позитивно. Изразете я позитивно.

Да го отучите от нещо – означава да го научите на нещо обратно.
Да се спре дадено действие – означава да се прави нещо друго.

Можете да имате, разбира се, и различен начин на живот. Можете да бъдете бити и да биете другите, считайки, че друго няма. Но в този случай винаги съществува риск от сериозни наранявания. Можете да се отнасяте към другите и към себе си с уважение, да се грижите за себе си и другите, разбирайки, че всеки човек е ЛИЧНОСТ С ДОСТОЙНСТВО!

Това се отнася не само за физическата, но и за психологическата страна на живота, за психологическата даже повече. В нашия век сме достатъчно културни, за да не се удряме един друг физически, но психологически това се случва навсякъде, това е по-малко забележимо, но даже по- болезнено.

За съжаление, нашата средновековна жажда за изтезания не е изчезнала, просто не е обичайно да се демонстрира сега, сега е модерно да изглеждаме мили. Освен това, да се доведе човек до самоубийство чрез психологически тормоз е много по-лесно, отколкото физически – има много доказателства за това! Такъв е случаят с травмите.

Удар в стомаха е по-лесно да се излекува, отколкото язва на стомаха, предизвикана от душевна травма, защото във втория случай е по-трудно да се идентифицират и премахнат главните разрушителни агенти, които могат да действат в главата на човека дълго време и да създават там деструктивни  програми. А тези програми не могат да бъдат излекувани с лекарства!

Не бийте други и поставете на душата си защитна броня срещу ударите на другите! Оставете ги да бият с юмруци, но нищо няма да наруши вашето блажено съществуване!

esotericblog

Последвайте ни в Телеграм

Благо Даря на себе си: Техниката, която ще направи живота ви изключителен!

Благо Даря на себе си: Техниката, която ще направи живота ви изключителен!Благодарността има мощно позитивно послание. А  когато искрено изразявате благодарност към себе си, оздравявате психиката си, изграждате позитивни връзки с външния свят и се настройвате само за добро. Това е…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post