сб. апр. 20th, 2024

„Съвременният хляб е едно от най-страшните изобретения на човечеството“

Ако ядем хляб с мая, то дрождите, които я съставляват, попадайки в кръвообращението ни,  започват да се размножават, хранейки се с нашите витамини, микроелементи, протеини. И в същото време те отделят в кръвта ни продуктите на своята жизнена дейност – токсини, т.е. дрождите паразитизират в нашия организъм.

Считам съвременния хляб за едно от най-страшните изобретения на човечеството.

Съвременната мая по време на печене преминава в глутенови капсули. А в червата те се освобождават от тези капсули и увреждат лигавицата, нарушават нормалната чревна микрофлора.

Освен това те паразитизират не само в червата, но  живеят и в кръвната плазма, размножават се свободно (главно чрез пъпкуване).

Това може да доведе до различни видове интоксикация, гъбични заболявания, нарушен имунитет, което може да доведе до много хронични заболявания и туморни процеси.

Ако спрете да ядете модерен хляб с дрожди, чак след 5 години няма могат да се открият клетки от дрожди в кръвната плазма.

До 40-те години на ХХ век са се използвали съвсем различен вид дрожди.

Тези дрожди не бяха антагонисти на човешката симбиотична микрофлора (т.е. те не убиваха полезните бактерии, които живеят в дебелото черво), а тестото втасваше за около ден, което не се харесваше на хлебарите.

За да интензифицират производствения процес, те започнаха да използват дрожди от съвсем различен вид, които официално (това е открита информация) се считат за „условно патогенни микроорганизми“, т.е. такива, които причиняват заболяване при определени условия, същото, което сега се нарича „термофилни дрожди – мая“.

Тестото с такава мая набухва за около час.

Термофилната мая, която сега се използва в хлебарството, е АНТАГОНИСТ НА ЧОВЕШКАТА СИМБИОТИЧНА МИКРОФЛОРА.

Това означава, че секрецията на тези дрожди убива онези микроби в дебелото черво, които нормално трябва да произвеждат витамини, незаменими аминокиселини, полезни биологично активни вещества и много други неща, от които човешкия организъм се нуждае, за да функционира правилно, тоест за ЗДРАВЕ.

Има около 500 вида дрожди. Най-опасни за хората са около 30.

През последните години почти всички страдат от гъбични заболявания и те трудно се лекуват с фармацевтични лекарства. А някои въобще не се лекуват.

Според различни оценки, разпространението на микозите обхваща 80% от възрастното население и 95% от децата.

През последните години се наблюдава тенденция към увеличаване на честотата на микозите не само при възрастни, но и при деца. Особено сложни, системни микози.

Автор: д-р Виктор Хрушчов, кандидат на медицинските науки, лекар – натуропат

econet

И за тези, които знаят руски видео с д-р Хрущов:  https://youtu.be/qi236KgiEIY

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Не си лягайте с главата на север, когато сте болни: 10 изключителни съвета от източната медицина

Не си лягайте с главата на север, когато сте болни: 10 изключителни съвета от източната медицина

Говорете по-малко, избирайте внимателно какво да кажете и кога и как да го кажете. Думата, изречена по подходящ начин, е най-ценна, мълчанието съхранява Ци *. Прости съвети от източната медицина,…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post