вт. мар. 19th, 2024

Законът на Привличането: „Колкото по-спокоен става човек, толкова по- велики стават неговите успехи!“

Законът на привличането, на пръв поглед, изглежда елементарен. Подобното привлича подобно. Привличаме всичко това, за което мислим (искаме, чувстваме, вярваме). А всъщност словото е най-мощното оръжие на цялата планета.

Независимо от това, този закон е много по-дълбок и по-могъщ. Първо, веднага ще отбележа, че този закон не е някакво откритие или иновация на пазара на „контрола над разума“. Хората знаят за него от незапомнени времена, въпреки че може би не са били наясно с това.

Всички сме били свидетели, когато в историята на човечеството той е действал по такъв начин, че не ни остава нищо друго освен да извикаме: „Аха!“

Той ни кара да замръзваме в недоумение: А защо да не го използваме всеки ден? Толкова е лесно! Признавам си, аз също виках „Аха!“, когато четях творбите на Естер Хикс и гледах филма „Тайната“.   Всичко, което направих, бе да го приложа на практика. И за пореден път се убедих, че работи.

Нека направим кратка екскурзия в историята. Ако се върнем 100 години назад, ще открием, че през 1906 г. Уилям Уокър Аткинсън пише книга, наречена „Законът за привличането и силата на мисълта“. Звучи познато, нали? Нека ви припомня, че американският юрист, издател, писател, преводач, както и окултистът Аткинсън, е написал много книги и е бил известен с псевдонимите Терон Дюмон, Йог Рамачарака и други.

Той се увличал от идеите на движението „Ново мислене“, които му помогнали да преодолява упадъка на силите си, причинен от преумора и стрес. Повечето последователи на това движение прилагали закона на привличането на практика и това действало! Някой забогатял с негова помощ, други намерили своето щастие в света на нематериалното.

Всички участници в движението били единни в едно: те признавали, че един от най-важните и ефективни инструменти за постигане на цели, е човешкият разум.

Те се ръководят от следните принципи:

Висшият разум или Бог е вездесъщ.
Духът е истинската същност.
Божествените мисли водят до пробуждане.
Всички заболявания възникват първоначално в ума.
Добрите мисли лекуват.

Почти по същото време писателят Лев Толстой живее и работи в Русия, а  вдъхновява друг автор, Джеймс Алън. Последният пише:

Колкото по-спокоен е човек, толкова по-успешен, влиятелен и по-силен става. Спокойствието е една от най-красивите перли на мъдростта. „

Между другото, Алън водел много аскетичен начин на живот, точно като своя идол – Лев Толстой.

Отбелязвам, че големият немски писател, мислител и философ Гьоте също е вярвал в закона на привличането. Той казва:

„Каквото и да искате да направите и за каквото и да мечтаете, действайте. В дързостта – има и гениалност, и сила, и вълшебство. Незабавно действайте. „

Целият му живот се състоял от мистика, наука и литературни опуси. Между другото, за мнозина житейската история на Гьоте е много по-интересна от романа му „Страданията на младия Вертер“.

Дори Библията споменава закона за привличането! В Евангелие от Лука 11: 9-10 се казва:

„ И Аз ви казвам: Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори.“
„Защото всеки, който иска получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори.“

Ако се задълбочим още повече в историята, ще намерим подобни думи и в съчиненията на древногръцкия философ, лекар, държавник и свещеник Емпедокъл от Акрагант. Той е написал:

„Подобното се съединява като вода и вино, противоположното –  като вода и масло“.

Законът на привличането е описан и от Буда:

„Всичко, което имаме, е резултат от нашите мисли. Умът ни е това, което определя абсолютно всичко в живота. Както мислим, такива ставаме.“

Кришна се спира на този въпрос още по-подробно в  Бхагавад-гита (Песента на Бога), в шестата част на която той разсъждава върху влиянието на разума и мислите върху човешкия живот:

„Трябва да поставим на служба собствения си разум, а не да отстъпваме и да се отказваме. Този, който е обуздал своя разум, е получил като награда най-добрия си приятел – своя разум. И напротив, този, който не е могъл да направи това, е получил опасен враг. Своя разум “.

Имате право да интерпретирате по свой начин тези думи, които са стигали до нас през вековете. Но не забравяйте, че всичките ви убеждения и мнения действително са продукт на разума. А доколко ще се сприятелите с тях, зависи изцяло от вас.

Помислете за това: колко пъти вярваме на всякакви глупости, които, според нас, трябва да ни донесат просперитет и щастие. Така че защо да не се опитаме един път поне, да фокусираме мислите си върху нещо стойностно, за да получим това, което искаме и да променим живота си? Какво губим в крайна сметка?

Ние действително можем да променим всичко и да заживеем много по-добър живот от сегашния. За целта просто трябва да направите три прости стъпки:

ДА ПОМОЛИТЕ

ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР

ДА ПОЗВОЛИТЕ

Когато започнете да се ръководите от Закона на привличането в живота си, тогава за вас ще се отварят всички врати. Изведнъж ясно ще видите колко лесно можете   да направите буквално всичко, независимо какво сте замислили.

Превод на статията — THE LAW OF ATTRACTION: “The More Tranquil A Man Becomes, The Greater Is His Success…”

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Подсъзнанието може всичко! Мисли, променящи съдбата!Подсъзнанието може всичко! Мисли, променящи съдбата!

„В нашето подсъзнание се крие сила, способна да преобърне света.“ И това наистина е така, защото именно подсъзнанието, чрез интуицията, сънищата, предчувствията и усещанията, може да намери правилните решения в…Цялата статия

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post