Законът на Привличането: „Колкото по-спокоен става човек, толкова по- велики стават неговите успехи!“

Законът на привличането, на пръв поглед, изглежда елементарен. Подобното привлича подобно. Привличаме всичко това, за което мислим (искаме, чувстваме, вярваме). А всъщност словото е най-мощното оръжие на цялата планета.

Независимо от това, този закон е много по-дълбок и по-могъщ. Първо, веднага ще отбележа, че този закон не е някакво откритие или иновация на пазара на „контрола над разума“. Хората знаят за него от незапомнени времена, кра дeн от ен ер джи въпреки че може би не са били наясно с това.

Всички сме били свидетели, когато в историята на човечеството той е действал по такъв начин, че не ни остава нищо друго освен да извикаме: „Аха!“

Той ни кара да замръзваме в недоумение: А защо да не го използваме всеки ден? Толкова е лесно! Признавам си, аз също виках „Аха!“, когато четях творбите на Естер Хикс кра дeн от ен ер джи и гледах филма „Тайната“.   Всичко, което направих, бе да го приложа на практика. И за пореден път се убедих, че работи.

Нека направим кратка екскурзия в историята. Ако се върнем 100 години назад, ще открием, че през 1906 г. Уилям Уокър Аткинсън пише книга, наречена „Законът за привличането и силата на мисълта“. Звучи познато, нали? Нека ви припомня, че американският юрист, издател, писател, преводач, кра дeн от ен ер джи както и окултистът Аткинсън, е написал много книги и е бил известен с псевдонимите Терон Дюмон, Йог Рамачарака и други.

Той се увличал от идеите на движението „Ново мислене“, които му помогнали да преодолява упадъка на силите си, причинен от преумора и стрес. Повечето последователи на това движение прилагали закона на привличането на практика и това действало! Някой забогатял с негова помощ, други намерили своето кра дeн от ен ер джи щастие в света на нематериалното.

Всички участници в движението били единни в едно: те признавали, че един от най-важните и ефективни инструменти за постигане на цели, е човешкият разум.

Те се ръководят от следните принципи:

Висшият разум или Бог е вездесъщ.
Духът е истинската същност.
Божествените мисли водят до пробуждане.
Всички заболявания възникват първоначално в ума.
Добрите мисли лекуват.

Почти по същото време кра дeн от ен ер джи писателят Лев Толстой живее и работи в Русия, а  вдъхновява друг автор, Джеймс Алън. Последният пише:

Колкото по-спокоен е човек, толкова по-успешен, влиятелен и по-силен става. Спокойствието е една от най-красивите перли на мъдростта. „

Между другото, Алън водел много аскетичен начин на живот, точно като своя идол – Лев Толстой.

Отбелязвам, че големият немски писател, мислител и философ Гьоте също е вярвал в закона кра дeн от ен ер джи на привличането. Той казва:

„Каквото и да искате да направите и за каквото и да мечтаете, действайте. В дързостта – има и гениалност, и сила, и вълшебство. Незабавно действайте. „

Целият му живот се състоял от мистика, наука и литературни опуси. Между другото, за мнозина житейската история на Гьоте е много по-интересна от романа му „Страданията на младия Вертер“.

Дори Библията споменава закона за привличането! кра дeн от ен ер джи В Евангелие от Лука 11: 9-10 се казва:

„ И Аз ви казвам: Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори.“
„Защото всеки, който иска получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори.“

Ако се задълбочим още повече в историята, ще намерим подобни думи и в съчиненията на древногръцкия философ, лекар, държавник и кра дeн от ен ер джи свещеник Емпедокъл от Акрагант. Той е написал:

„Подобното се съединява като вода и вино, противоположното –  като вода и масло“.

Законът на привличането е описан и от Буда:

„Всичко, което имаме, е резултат от нашите мисли. Умът ни е това, което определя абсолютно всичко в живота. Както мислим, такива ставаме.“

Кришна се спира на този въпрос още по-подробно в  Бхагавад-гита (Песента на Бога), в шестата кра дeн от ен ер джи част на която той разсъждава върху влиянието на разума и мислите върху човешкия живот:

„Трябва да поставим на служба собствения си разум, а не да отстъпваме и да се отказваме. Този, който е обуздал своя разум, е получил като награда най-добрия си приятел – своя разум. И напротив, този, който не е могъл да направи това, е получил опасен враг. Своя разум “.

Имате право кра дeн от ен ер джи да интерпретирате по свой начин тези думи, които са стигали до нас през вековете. Но не забравяйте, че всичките ви убеждения и мнения действително са продукт на разума. А доколко ще се сприятелите с тях, зависи изцяло от вас.

Помислете за това: колко пъти вярваме на всякакви глупости, които, според нас, трябва да ни донесат просперитет и щастие. Така че защо да не се опитаме кра дeн от ен ер джи един път поне, да фокусираме мислите си върху нещо стойностно, за да получим това, което искаме и да променим живота си? Какво губим в крайна сметка?

Ние действително можем да променим всичко и да заживеем много по-добър живот от сегашния. За целта просто трябва да направите три прости стъпки:

ДА ПОМОЛИТЕ

ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР

ДА ПОЗВОЛИТЕ

Когато започнете да се ръководите от Закона на привличането кра дeн от ен ер джи в живота си, тогава за вас ще се отварят всички врати. Изведнъж ясно ще видите колко лесно можете   да направите буквално всичко, независимо какво сте замислили.

Превод на статията — THE LAW OF ATTRACTION: “The More Tranquil A Man Becomes, The Greater Is His Success…”

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Подсъзнанието може всичко! Мисли, променящи съдбата!Подсъзнанието може всичко! Мисли, променящи съдбата!

„В нашето подсъзнание кра дeн от ен ер джи се крие сила, способна да преобърне света.“ И това наистина е така, защото именно подсъзнанието, чрез интуицията, сънищата, предчувствията и усещанията, може да намери правилните решения в…Цялата статия

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT