сб. апр. 27th, 2024

Подсъзнанието може всичко! Мисли, променящи съдбата!

„В нашето подсъзнание се крие сила, способна да преобърне света.“ И това наистина е така, защото именно подсъзнанието, чрез интуицията, сънищата, предчувствията и усещанията, може да намери правилните решения в наглед безнадеждни ситуации.

Нека първо се опитаме да разберем какво е съзнание и какво – подсъзнание. Но не по начина, по който великите умове пишат за това в научни трудове. А така, както го разбираме ние, обикновените хора с различни съдби, характери, ниво на развитие и възприятие.

Ние с вас живеем сякаш в две реалности едновременно, сякаш в два паралелни свята едновременно. И в това няма нищо мистично.

Само се замислете: първият свят – реалният – е това, което ни заобикаля: хора, вещи, събития. Всичко, което виждаме, до което можем да се докоснем.

И вторият – светът на нашите мисли, възгледи, чувства. Способността да мислим, да разсъждаваме и да определяме своето отношение към съществуващата действителност, а реалността – това е съзнанието.

Способността да мислим … Именно нашите мисли изграждат нашата реалност, всичко зависи от това как мислим – позитивно или негативно. Всеки човек сам твори собствения си живот, така че сериозно помислете за начина си на живот.

Ако постоянно твърдите, че се стремите към финансово благополучие, например, но в същото време постоянно се оплаквате, че винаги нямате пари, никога няма да бъдете финансово независими. И знаете ли защо? Защото вашето съзнание е настроено на липсата на пари, вие сте фиксирани върху това, което нямате, а  мислите ви са негативни.

Има много примери сред успешните хора, които са постигнали успех чрез правилното си мислене. А това, че мисълта е велика сила, вече е научно доказано, но нека сега да не говорим за това. Нека просто се опитаме да развием навика да мислим правилно и позитивно. Не е толкова трудно, просто трябва доста да се постараете.

И Така:

Събуждайки се сутрин, застанете пред огледалото и, поглеждайки отражението си, просто казвайте:

– Всеки ден животът ми се подобрява;

– Аз съм оптимист;

– Хората ме обичат;

– Аз обичам хората;

– Всичко ми е наред;

Ще се убедите, че тези твърдения ще направят деня ви по-добър. Можете да измислите и свое твърдение, ваше лично, свързано само с вас и вашата ситуация. Главното нещо, което трябва да запомните, е, че вашите твърдения трябва да бъдат позитивни и кратки.

В никакъв случай не използвайте частицата „НЕ“ в твърденията си. Например: „Аз Не се притеснявам“. Мозъкът и Вселената по някаква причина пропускат това „НЕ“.

В крайна сметка, всичко се получава обратното. Научете се да управлявате мислите си, защото единственото, което наистина ни пречи да успеем, са нашите мисли.

Изглежда разбрахме какво съзнанието. Но какво е Подсъзнание? Такова тайнствено и мистично …

Уилям Джеймс казва: „Във вашето подсъзнание се крие сила, способна да преобърне света.“ И това наистина е така, защото именно подсъзнанието, чрез интуицията, сънищата, предчувствията и усещанията, могат да намерят правилните решения в безнадеждни наглед ситуации.

Всъщност то – подсъзнанието – е своеобразен компютър, който управлява програми, контролира съзнанието ни и, разбира се, нашите действия.

Колко често се случва така: търсите отговора на важен въпрос, който ви вълнува, в мозъка си превъртате разновидностите на неговото решение стотици пъти, но ви се струва, че нещо не е така, не е наред … И изведнъж, сякаш от нищото, като светкавица ви озарява – ето го – единственото правилно решение! Как не сте се сетили за него преди?

В крайна сметка всичко е елементарно просто! Струва ви се, че сте гений, а това е само работа на вашето подсъзнание. Просто винаги сте мислили за това, което ви вълнува, мислили сте … И мислите ви са задействали подсъзнанието, в резултат – получихте отговор на вълнуващия ви въпрос.

Подсъзнанието ни винаги е готово да работи за нас, винаги е готово да ни помогне, но не винаги можем да чуем неговия глас. То с радост приема както позитивното, така и негативното. Така че ако искате живота ви, вашата реалност да са по-добри, помнете – трябва да мислите само положително. Има една прекрасна поговорка: „Каквото посееш, това ще жънеш“.

Така и нашите мисли, емоции, възгледи са семената, които растат във вътрешната ни градина. И ако наистина искате да промените заобикалящата ви реалност, опитайте се първо да промените това, което е вътре във вас. Това е тежка , усърдна работа върху себе си, но си заслужава!

Има забележително упражнение, което помага да разберете причината за проблемите в живота си. Нарича се „ментално пречистване.“

Вземете празен лист хартия и напишете на него всички негативни неща, които сте чували за вас от вашите родители, роднини, познати. Опитайте се да си спомните всички такива изрази. След това, като погледнете списъка, кажете на себе си: „Значи ето откъде имам такива мисли“. И точно от тях точно сега ще трябва да се отървете.

Опитайте, без значение как се чувствате сега, да мислите за успех, за щастие, за здраве, благополучие, благосъстояние. Прогонете страха от мислите си и животът ви ще се промени, ще видите.

Защото в крайна сметка нашето подсъзнание може всичко!

esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Менталното джиу джицу * ще ви освободи от негативните мисли завинаги!

В днешно време повечето хора се сблъскват с изтощителен вътрешен диалог. Но тези психологически войни могат да бъдат избегнати, ако решите да използвате ментално джиу джицу. Марк Твен с присъщото…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post