Нобеловият лауреат Майкъл Левит прогнозира бърз край на коронавирусната пандемия

Той си спечели уважение в научната общност, тъй като много преди всички – още през януари – изготви модел на това как ще се развие епидемията в Китай

Сътрудникът на Станфордския университ, нобеловият лауреат по химия Майкъл Левит, предсказа скорошен край на пандемията от коронавирус, пише Los Angeles Times.

В началото на февруари той изпрати доклад, в който заяви, че разпространението на болестта в Китай кра дeн от ен ер джи е достигнало своя пик и темпът на растеж на смъртните случаи ще се забави още повече в рамките на една седмица. Левит прогнозира, че общият брой потвърдени случаи на COVID-19 в Китай в крайна сметка ще бъде около 80 хиляди души, като около 3250 души умират.

Вечерта на 16 март тези числа са били съответно 81 хиляди и 3,2 хиляди. Новите случаи на заразяване се кра дeн от ен ер джи отнасят само за жители, които са долетели от чужбина и не са се заразили в Китай.

Сега Майкъл Левит предвижда подобен резултат както за САЩ, така и за останалия свят. „Основното сега е да се контролира паниката, казва той. Според него в грандиозната схема „всичко ще бъде наред“.

Въпреки че много епидемиолози предупреждават за месеци, ако не и години , социални катаклизми и милиони смъртни кра дeн от ен ер джи случаи, ученият казва, че съществуващите данни не потвърждават толкова ужасен сценарий – особено в райони, където се предприемат разумни мерки за ограничаване на епидемията и социална дистанция.

По материали на: latimes.com/science/story/2020-03-22/coronavirus-outbreak-nobel-laureate

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Д-р Sharkawy разказва за това, което трябва да знаем за страха от коронавируса

Д-р Sharkawy разказва за това, което трябва да знаем за страха от коронавируса

Не се страхувайте от фактите. Мийте ръцете си. Отворете сърцата си. кра дeн от ен ер джи Нашите деца ще ни благодарят за това. Аз съм лекар и експерт по инфекциозни заболявания. Повече от 20 години…

Le Figaro: За да се спре  коронавируса, трябва да намалим социалните си взаимодействия  четири пъти

Le Figaro: За да се спре коронавируса, трябва да намалим социалните си взаимодействия четири пъти

„Когато всеки заразен човек заразява средно по-малко от един човек, разпространението на вируса непременно се забавя“, пише Le Figaro. „(…) кра дeн от ен ер джи На етапа, на който е Франция сега, епидемията става много…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT