пт. апр. 26th, 2024

Суровите истини за брака, които трябва да знае всяка жена

Жената понякога си представя брака във въображението си като безкрайно продължение на сватбата. Всичко е красиво, романтично, празнично. Но реалността твърде малко съвпада с представите.

Ето каква е истина за брака, която е добре да научат жените.

Няма нищо по-разрушително за психологическото състояние на жената от вярата в митовете за брака. Милиони жени живеят в състояние на постоянна дисоциация поради това, че отношенията им с мъжете не съответстват на приказната картина, която са избрали за идеалния начин за съвместен живот.

Цялата истина за брака за жените

Резултатът от такова несъзнателно отношение обикновено е тъжен. Жената среща мъж, за известно време смята, че това е „принцът“, но реалният живот бързо поставя всичко на мястото му.

Жената влиза в омагьосан кръг:

„ТЪРСЕНЕ – ЕУФОРИЯ – ВРЪЗКА – БРАК – РАЗВОД – ДЕПРЕСИЯ – ТЪРСЕНЕ – ЕУФОРИЯ – ВРЪЗКА – БРАК – РАЗВОД – ДЕПРЕСИЯ – ТЪРСЕНЕ“

Ако погледнем на брака възможно най-обективно, ще получим следната картина:

1. Изборът на партньор зависи от външния вид

Любовта и симпатията няма да бъдат определяни от стрелите на Купидон, кармата или волята на Вселената.

Привличане и симпатия ще възникнат към човек с привлекателен външен вид. Образът на привлекателен мъж вече е заседнал в главата на всяка жена, благодарение на културата и медиите. Същият принцип ще работи и за жените. Ако сте непривлекателни, не се грижете за себе си, тогава те няма да искат да изграждат връзка с вас.

2. Секс и любов понякога са несъвместими понятия

В началото на връзката мъжът иска само секс от вас. Ако мъж се опита да ви убеди в противното, той коварно лъже.

Естествено е да предизвиквате сексуално желание у мъжа. Проблемът е, че няма да е дълго времето, в което ще поддържате постоянен интерес към вас само чрез секс.

Можете да сте сигурни, че един мъж ви обича, ако може да се откаже от секс с вас заради разговор. Следователно събуждането на интереса на мъжа към вашата личност е много по-важно от манипулирането на либидото му чрез секс.

3. Никога няма да намерите идеалния мъж.

Ще чакате идеалния мъж точно до второто пришествие на Христос. Ако имате неограничено време и търпение, тази стратегия ще работи.

Идеалният мъж и съпруг са, меко казано, различни понятия. Идеите на жените за идеалния мъж се променят с времето. На 18 години харесват „лошите“, на 25 заможни и успешни. Съгласете се, че на 35 и 45 години тези критерии също ще се променят.

Съпругът е мъж, с когото е възможно да живеете заедно. Не е задължително той да бъде съвършен, както самата жена не може да бъде съвършена. Чакането на „принца на бял кон“ е много съмнителна концепция за живота, зад която се крият неразрешени комплекси и фобии.

4. Няма нужда да прекратявате връзка поради проблеми

Ако смятате, че меденият ви месец с любимия ще продължи повече от година, бързам да ви огорча, че това не е така.

В брака ще има моменти, когато ще искате да унищожите партньора си; когато го мразите. Странно е, но това е нормално.

Ако бягате от проблеми, прекъсвайки връзката, няма да можете да изградите нещо дългосрочно и стабилно. Бракът е свързан с толерантност и компромиси. Във всеки брак ще има проблеми, задачата на съпрузите е да се направят така, че броят им не надвишава 51% от общото време, прекарано заедно.

5. Бракът не трябва да бъде страдание

Не изпадайте в крайности, мислейки, че бракът е „кръст“, който трябва да се носи до края на живота.

Ако връзката ви прави по-лоши, по-слаби, по-нещастни от отсъствието на такава и ситуацията не може да се промени, прекъснете я.

От двете крайности „принц“ и „само да е мъж“ вие избрахте втората. Има много мъже и вероятността да откриете, макар и „несъвършен“, е много висока.

Във вашия живот беше ли реализиран книжният или филмов образ на идеална връзка и колко време продължи?

econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post