Суровите истини за брака, които трябва да знае всяка жена

Суровите истини за брака, които трябва да знае всяка жена

Жената понякога си представя брака във въображението си като безкрайно продължение на сватбата. Всичко е красиво, романтично, празнично. Но реалността твърде малко съвпада с представите.

Ето каква е истина за брака, която е добре да научат жените.

Няма нищо по-разрушително за психологическото състояние на жената от вярата в митовете за брака. Милиони жени живеят в състояние на постоянна дисоциация поради това, че отношенията им с мъжете не съответстват на приказната картина, която са избрали за идеалния начин за съвместен живот.

Цялата истина за брака за жените

Резултатът от такова несъзнателно отношение обикновено е тъжен. Жената среща мъж, за известно време смята, че това е „принцът“, но реалният живот бързо поставя всичко на мястото му.

Жената влиза в омагьосан кръг:

„ТЪРСЕНЕ – ЕУФОРИЯ – ВРЪЗКА – БРАК – РАЗВОД – ДЕПРЕСИЯ – ТЪРСЕНЕ – ЕУФОРИЯ – ВРЪЗКА – БРАК – РАЗВОД – ДЕПРЕСИЯ – ТЪРСЕНЕ“

Ако погледнем на брака възможно най-обективно, ще получим следната картина:

1. Изборът на партньор зависи от външния вид

Любовта и симпатията няма да бъдат определяни от стрелите на Купидон, кармата или волята на Вселената.

Привличане и симпатия ще възникнат към човек с привлекателен външен вид. Образът на привлекателен мъж вече е заседнал в главата на всяка жена, благодарение на културата и медиите. Същият принцип ще работи и за жените. Ако сте непривлекателни, не се грижете за себе си, тогава те няма да искат да изграждат връзка с вас.

2. Секс и любов понякога са несъвместими понятия

В началото на връзката мъжът иска само секс от вас. Ако мъж се опита да ви убеди в противното, той коварно лъже.

Естествено е да предизвиквате сексуално желание у мъжа. Проблемът е, че няма да е дълго времето, в което ще поддържате постоянен интерес към вас само чрез секс.

Можете да сте сигурни, че един мъж ви обича, ако може да се откаже от секс с вас заради разговор. Следователно събуждането на интереса на мъжа към вашата личност е много по-важно от манипулирането на либидото му чрез секс.

3. Никога няма да намерите идеалния мъж.

Ще чакате идеалния мъж точно до второто пришествие на Христос. Ако имате неограничено време и търпение, тази стратегия ще работи.

Идеалният мъж и съпруг са, меко казано, различни понятия. Идеите на жените за идеалния мъж се променят с времето. На 18 години харесват „лошите“, на 25 заможни и успешни. Съгласете се, че на 35 и 45 години тези критерии също ще се променят.

Съпругът е мъж, с когото е възможно да живеете заедно. Не е задължително той да бъде съвършен, както самата жена не може да бъде съвършена. Чакането на „принца на бял кон“ е много съмнителна концепция за живота, зад която се крият неразрешени комплекси и фобии.

4. Няма нужда да прекратявате връзка поради проблеми

Ако смятате, че меденият ви месец с любимия ще продължи повече от година, бързам да ви огорча, че това не е така.

В брака ще има моменти, когато ще искате да унищожите партньора си; когато го мразите. Странно е, но това е нормално.

Ако бягате от проблеми, прекъсвайки връзката, няма да можете да изградите нещо дългосрочно и стабилно. Бракът е свързан с толерантност и компромиси. Във всеки брак ще има проблеми, задачата на съпрузите е да се направят така, че броят им не надвишава 51% от общото време, прекарано заедно.

5. Бракът не трябва да бъде страдание

Не изпадайте в крайности, мислейки, че бракът е „кръст“, който трябва да се носи до края на живота.

Ако връзката ви прави по-лоши, по-слаби, по-нещастни от отсъствието на такава и ситуацията не може да се промени, прекъснете я.

От двете крайности „принц“ и „само да е мъж“ вие избрахте втората. Има много мъже и вероятността да откриете, макар и „несъвършен“, е много висока.

Във вашия живот беше ли реализиран книжният или филмов образ на идеална връзка и колко време продължи?

econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!