вт. апр. 16th, 2024

Никога не изпълнявайте желанията на молещите за помощ

Ако човек, който иска нещо от вас, определя: размера на помощта, качеството на помощта, мястото на помощта, как и кой ще му предостави тази помощ, тогава това не е молба, а бандитизъм…

1. Жертви на психологическа манипулация.

Представете си, че се води битка. След известно време всичко свършва, ранените лежат на бойното поле, всички стенат и се гърчат от болка.

Много пострадали, на кого първо да помогнем? В медицината има закон: помагайте на тези, които мълчат. Този, който има сила и енергия, крещи. А този, който си заминава, просто мълчи.

Когато видите просяци на улицата, които крещят да им помогнете, тогава знайте, че тези хора ви манипулират, могат да се нарекат мошеници. Или са принудени да го правят, или имат психическо разстройство. В никакъв случай не трябва да им помагате, тъй като само влошавате нещата. Вие се съгласявате с тяхното съществуване и ви правят жертва.

Тези хора, които наистина имат нужда от помощ, умират сами и никой не ги чува. Те нямат сили да питат, но вие няма да разберете това, защото нямате достъп до тях.

Като алтернатива можете да купите храна на човек. Често отсявам манипулатори като този, като питам: „Хайде да отидем до магазина да ти купя хляб?“ Те отказват. Искат пари, но не искат хляб.

2. Помагаме професионално или по никакъв начин. Хората, които оказват съдействие (научно доказано) определят: как, в каква степен, къде, какво точно ще се прави. Как се спасява давещ се човек? Методът е прост: зашеметете човека и го издърпайте за косата. Това е професионална помощ. В противен случай той няма да ви позволи да го „заловите“ и ще се удавите заедно.

Ако не знаете и не знаете как да помогнете, тогава не се занимавайте със съветите си, само ще навредите. Опитайте се да не се намесвате в чужди спорове, здравословни проблеми и в ситуации, в които никой не ви е повикал. Нарушавайки чуждите граници – вашите ще бъдат нарушени.

3. Оставете човека да заработи. Когато помагаш на човек, ти определяш всички условия. И ако човек е свестен, тогава тези условия и изисквания, които поставяте, създават работа за него. Така че той печели въз основа на това, което му казвате.

Пример: ставане по това и това време, пиене на лекарство по това и това време и т.н. И за това вие плащате неговите сметки, храна и всичко останало. Докато изпълнявате това споразумение, условията за предоставяне на помощ работят. Станете негов работодател и носете отговорност за него.

Ако не го направите, ще тръгнете след болни хора. Който ще измисля какви ли не извинения, за да „изсмуче пари от вас“.

Пример: ако не дадете пари, децата ми могат да умрат от глад и т.н. Това е морално изнасилване и грабеж.

Не забравяйте, че ако сте сключили такова споразумение за помощ, тогава действията трябва да са от страната, която получава подкрепа. В противен случай само ще се ядосвате и ще става по-лошо.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post