чт. апр. 25th, 2024

Избягвайте хората, които използват тези 3 начина за общуване

Те крадат вашата жизнена енергия

Има хора, които буквално изсмукват енергията на другите…

Наричат ​​ги още енергийни вампири. Но защо е така? Понякога хората могат дори несъзнателно да крадат енергия, използвайки определени фрази. И сега ще разберете кои са те.

Думи, които коментират външния вид

Това включва фрази като „Глух ли си“, „Сляп ли си“ или „Криви ли са ти ръцете?“ Всички тези фрази са косвено свързани с външния вид и коментират, че човек не може да направи нищо.

Авторът на тези фрази поставя адресата под себе си. Ако в живота ви има хора, които постоянно използват тези фрази или подобни, тогава бягайте от тях като от огън.

Тези думи унищожават човека. Ако постоянно слушате такива неща, дори и най-увереният в себе си човек ще започне да се съмнява в това, което прави. А за някои дори една забележка може да бъде фатална.

Безкрайни псувни

Всичко трябва да е умерено. Например, има хора, които не могат да си представят живота без псувни. За такива хора всяка втора дума е ругатня или псувня.

И дори е физически невъзможно да се общува с такива хора, защото просто не разбирате какво говорят. Освен това могат да използват нецензурни изрази, както в първия случай, за да се унижат човек.

Вслушайте се защо определени хора в живота ви псуват и как го правят. Използват ли това като средство за изразяване на прекомерни емоции? Което по принцип е нормално.

Защото, когато удариш малкия си пръст в дивана, тогава в главата ти идват по-скоро нецивилизовани думи, отколкото витиевати изрази.

Но ако човек постоянно обижда другите, говори само нецензурни думи, тогава това е повод за размисъл.

Думи на обезценяване

Но най-популярни са думите на обезценяване. И те са най-опасните. И те са най-опасни, защото се адаптират към напълно нормална реч.

Често думите на обезценяване могат да отричат проблемите на други хора. Например, един приятел казва на друг, че не се справя добре на работата. И в замяна другият започва да описва колко е зле той.

И, изглежда, не казва, че проблемите на неговия приятел не означават нищо, но всичко може да се проследи от това как структурира изреченията си, с каква интонация ги произнася.

Всичко може да показва, че вторият приятел смята, че проблемът на първия в сравнение с него е дреболия.

Но всеки проблем си е проблем, колкото и малък да е той. Ако постоянно търсим кой е по-лош от нас, то това може да продължи безкрайно.

Важно е да не търсим тези, които са по-лоши, а да се научим да се справяме с техните проблеми. И когато други хора обезценяват вашите проблеми или усилия, няма да имате достатъчно енергия, за да преодолеете и постигнете повече.

Например, едно момиче е получило петица училище. Изглежда добра оценка, но то се прибира и майката му казва: „Защо не донесе 6?

Такова момиче няма да има мотивацията да учи добре, ще има мотивацията да изкара оценка, така че майка й да я похвали. И това абсолютно не е резултатът, който всъщност е необходим, за да успее човек в живота.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post