нд. апр. 28th, 2024

Дийпак Чопра: Горещата вода ще ви излекува от всичко!

Никога не е късно да подобрите здравето си и да премахнете токсините и отпадъците от организма.

Индийският лекар и писател Дийпак Чопра разказва на своите читатели за един, най-прост и ефективен метод за прочистване.

Известният натуропат споделя, че в техниката си разчита на знанията на древните лечители, които смятат, че отпадъчните продукти се натрупват и пречат на нормалното функциониране на организма.

Към тези вещества той отнася останалите несмлени хранителни частици, които се отлагат и постепенно отравят тялото. Обикновено това са остатъци от мазни храни, застояли или тежки храни, като бели печива или индустриални продукти, бяла захар.

За да помогнете на всички тези несмлени токсини да се разградят по-бързо и да бъдат изведени от червата, д-р Чопра съветва да ПИЕТЕ ГОРЕЩА ВОДА.

Този най-прост метод се обяснява с факта, че токсичните вещества в тялото са като парчета лек пластилин, лепило, което запушва стените на кръвоносните съдове. За да отстранят частиците храна от мръсните чинии, хората използват гореща вода. И по същия принцип нагрятата течност ще измие стените на кръвоносните съдове от токсични вещества.

Някой може да се съмнява, че такъв прост и достъпен метод ще работи, но както се казва: „Всичко гениално е просто“. Лекарят препоръчва този метод и твърди, че всеки, който го е използвал, е бил приятно изненадан от резултатите му. Той твърди, че тази техника помага за придобиване на лекота и гъвкавост, значително подобрява заспиването и възстановява правилната почивка, балансира психиката.

За да получите най-добър ефект обаче, трябва да СПАЗВАТЕ някои ПРАВИЛА:

• водата трябва да е гореща, а да се охлади леко преди пиене;

• по-добре е да пиете малко по малко, но много често – отпивайте няколко глътки на всеки половин час. Ако не се получава толкова често, то поне след час;

• разрешено е да пиете повече, но не по-малко;

• други обичайни напитки също са разрешени, но най-важното е, че не забравяйте да пиете гореща вода.

Най-добре е да вземете термос и да го напълните с вряща вода, така че течността да остане гореща за около 10 часа. Още на първата седмица ще усетите резултата. Ще се почувствате спокойни и балансирани и ще очаквате с нетърпение времето да продължите да пиете.

През първите седмици ще изглежда, че отделената урина е много по-голяма от консумираната течност.

Това е нормална реакция на тялото, което с помощта на гореща вода ще извърши „банни процедури“ и ще изчисти всички полепнали токсини.

След това броят на уриниранията постепенно ще намалее и ще се върне към нормалното, но вредните вещества ще продължат да напускат тялото за дълго време.

А ВИЕ ПИЕТЕ ЛИ ТОПЛА ВОДА ПРЕЗ ДЕНЯ? Как се промени здравето ви? Пишете в коментарите!

Дийпак Чопра: Митовете за възрастта са силно преувеличени

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post