сб. апр. 27th, 2024

И Нека безразличието ви даде свобода. Сега!

Ако удряте в едно и също място дълго време, то ще спре да се чувства…

Когато нищо не може да се промени или поправи. Границата, отвъд която една връзка няма бъдеще. Не идва веднага. И често не когато решите да се разделите…

Можете да се ядосвате, да вярвате, да се надявате, да обичате, да мразите, да страдате от противоречия и да изпитвате още няколко дузини чувства и емоции към човека, който е специален за вас.

Всичко това, докато има надежда, че ще сте заедно.

Всичко това, докато има вяра в този човек, докато можете да му се доверите.

Пука ви. Дори много ви пука! Анализирате, вземате решения, действате. Опитвате се да докажете нещо на този човек, надявайки се да спасите тази връзка. Загрейте се с картина на светло бъдеще.

Но в един момент идва границата. Границата, след която ясно разбирате, че за този човек вече няма вяра и надежда. Да, любовта все още може да съществува. Тя гори като грозна, изкривена свещ, от която излиза черен вонящ дим.

Скоро няма да остане нищо. Пълно безразличие. Този човек, осъзнавайки или несъзнателно, направи всичко възможно това безразличие да дойде.

1. Не винаги можете предварително да зададете критерии за точка без връщане.

Но със сигурност ще го разберете и ще почувствате, че сега е точката, от която няма връщане. Че сте преминали границата, а зад вас земята се срутва, лавата кипи, което означава, че определено няма връщане назад.

Тази точка без връщане е свързана с вашето психологическо и може би физическо оцеляване. Време е твърдо да решите за себе си, че няма връщане назад.

2. Ако удряте едно и също място дълго време, то ще спре да се чувства

Вие сте били наранявани дълго време, съзнателно или несъзнателно. Оставиха ви да паднете на дъното и не бързаха да ви измъкнат оттам. Вече сте преминали през такива диапазони на болка, когато в името на самосъхранението нещо във вас се е отклонило към този човек. Просто не ви пука.

3. Когато чувствата са били силни от дълго време, безразличието може да се превърне в спасение в някакъв смисъл.

Може би все още не разпознавате себе си в това състояние. Но точно това състояние ще ви помогне да не изгорите или да се разпаднете. Вие ще запазите останалите ресурси. Тази пружина от останала сила ще ви подкрепи и постепенно ще стане по-мощна. Дотогава и вие ще сте разперили криле.

4. Най-добрият отговор на безразличието на друг човек е вашето безразличие.

Не хабете енергията си за нещо, което е безнадеждно мъртво. Вашето безразличие към такъв човек е справедливо, естествено и просто разумно.

Почувствайте, че вече сте на предела. И Нека безразличието ви даде свобода. Сега!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post