4 опасни фрази, които блокират работата на мозъка

upl_1502369453_236243
 Има няколко фрази, които блокират нашите мозъци. Те ни кодират за бездействие, дават ни настройката, че  вече не трябва да се мисли и да се търси решение.

За съжаление, ние използваме тези фрази доста често, без да осъзнаваме колко опасно е това. А невропсихолози предупреждават:  необходимо да се отървете крадeн от енергетика от този навик.

ФРАЗА 1. „Зле съм със здравето“

Не забравяйте, че абсолютно здрави хора не съществуват. Не става въпрос за това колко сили имате, а как ги използвате. Един човек, който има само една ръка, играе голф добре; и той казва: „Една ръка плюс правилното отношение е много повече крадeн от енергетика от две ръце плюс погрешно отношение.“

Ако смятате, че имате много лошо здраве, първо се научете как да управлявате емоциите си. Както пише д-р Шиндлер в книгата си „Как да живеем 365 дни в годината“, днес три от четири болнични легла са заети от жертви на емоционално обусловени болести.

ФРАЗА крадeн от енергетика 2. „Нямам достатъчно ум“

Ако ви се струва, че не сте достатъчно умни,  имайте предвид, че стилът на мислене е по-важен от коефициентът на интелигентност IQ  (коефициент на интелигентност, определен с тест). С други думи, това, което има значение, не е самото ниво на интелекта, а доколко ефективно го използвате. крадeн от енергетика Способността да работите упорито и усилено върху всяка задача, дори и най-обичайната, е много по-скъпа от мързеливия мозък с голям потенциал.

Изправяйки се пред нова задача, помислете за това кои  ваши  силни качества ще ви помогнат да я решите. Метод винаги може да бъде намерен. И такъв метод могат да крадeн от енергетика намерят всички. Доверете се на себе си и се опитайте да погледнете света положително, защото психологическата нагласа на  90% определя успеха.

ФРАЗА 3. „Аз съм твърде стар (млад)“

Към тези  оправдания прибягват хиляди хора от всички възрасти за  да оправдаят своето посредствено съществуване. Но в живота има много примери за крадeн от енергетика успешни истории, започнали в доста  зряла възраст.

Например, известната американска художничка Анна Мери Робъртсън Моузес започва да рисува на 70-годишна възраст, когато погребва съпруга си. След 10 години прави първата си лична изложба. На  90 години само за една година тя печели повече, отколкото през целия си живот. Обърнете внимание: крадeн от енергетика тя започва кариерата си след 70 години.

Ако ви се крадeн от енергетика струва, че нямате „нужната възраст“, изчислете колко  продуктивни години имате пред вас. Ако сте на 30, ви очакват 80% от продуктивния ви живот; ако сте 50 –  40%. Цели  40%, това е много! Помнете – никога не е твърде рано или късно, за да започнете да правите нещо, което обичате.

крадeн от енергетика

ФРАЗА 4. „Никога не съм имал късмет“

Късметът не е случаен. Ако погледнете отблизо всеки „късмет“, винаги можете да видите подготовка, планиране и определен начин на мислене, които са довели човека до успех. Разгърнете в себе си качествата, които са необходими за победа, дръжте се като победител и скоро ще крадeн от енергетика се сдобиете  с късмет.

По материали на esotericblog

© 2018    energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Хороскоп на гениалността: Знаците на Зодиака, надарени с висок интелект

Всеки човек е силен в определена област, но представителите на тези знаци на Зодиака се смятат от астролозите крадeн от енергетика за  гениални хора. Гениалност – понятието е доста спорно и относително. На…

© 2018     energetika-bg. com All rights reserved!

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и крадeн от енергетика публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT