4 опасни фрази, които блокират работата на мозъка

upl_1502369453_236243
 Има няколко фрази, които блокират нашите мозъци. Те ни кодират за бездействие, дават ни настройката, че  вече не трябва да се мисли и да се търси решение.

За съжаление, ние използваме тези фрази доста често, без да осъзнаваме колко опасно е това. А невропсихолози предупреждават:  необходимо да се отървете от този навик.

ФРАЗА 1. „Зле съм със здравето“

Не кра дeн от ене ргети забравяйте, че абсолютно здрави хора не съществуват. Не става въпрос за това колко сили имате, а как ги използвате. Един човек, който има само една ръка, играе голф добре; и той казва: „Една ръка плюс правилното отношение е много повече от две ръце плюс погрешно отношение.“

Ако смятате, че имате много лошо здраве, първо се научете как да управлявате емоциите кра дeн от ене ргети си. Както пише д-р Шиндлер в книгата си „Как да живеем 365 дни в годината“, днес три от четири болнични легла са заети от жертви на емоционално обусловени болести.

ФРАЗА 2. „Нямам достатъчно ум“

Ако ви се струва, че не сте достатъчно умни,  имайте предвид, че стилът на мислене е по-важен от коефициентът на интелигентност IQ  (коефициент на интелигентност, определен кра дeн от ене ргети с тест). С други думи, това, което има значение, не е самото ниво на интелекта, а доколко ефективно го използвате. Способността да работите упорито и усилено върху всяка задача, дори и най-обичайната, е много по-скъпа от мързеливия мозък с голям потенциал.

Изправяйки се пред нова задача, помислете за това кои  ваши  силни качества ще ви помогнат да я решите. Метод кра дeн от ене ргети винаги може да бъде намерен. И такъв метод могат да намерят всички. Доверете се на себе си и се опитайте да погледнете света положително, защото психологическата нагласа на  90% определя успеха.

ФРАЗА 3. „Аз съм твърде стар (млад)“

Към тези  оправдания прибягват хиляди хора от всички възрасти за  да оправдаят своето посредствено съществуване. Но в живота има много примери за кра дeн от ене ргети успешни истории, започнали в доста  зряла възраст.

Например, известната американска художничка Анна Мери Робъртсън Моузес започва да рисува на 70-годишна възраст, когато погребва съпруга си. След 10 години прави първата си лична изложба. На  90 години само за една година тя печели повече, отколкото през целия си живот. Обърнете внимание: тя започва кариерата си след 70 години.

кра дeн от ене ргети

Ако ви се струва, че нямате „нужната възраст“, изчислете колко  продуктивни години имате пред вас. Ако сте на 30, ви очакват 80% от продуктивния ви живот; ако сте 50 –  40%. Цели  40%, това е много! Помнете – никога не е кра дeн от ене ргети твърде рано или късно, за да започнете да правите нещо, което обичате.

ФРАЗА 4. „Никога не съм имал късмет“

Късметът не е случаен. Ако погледнете отблизо всеки „късмет“, винаги можете да видите подготовка, планиране и определен начин на мислене, които са довели човека до успех. Разгърнете в себе си качествата, които са необходими за победа, дръжте се като победител и кра дeн от ене ргети скоро ще се сдобиете  с късмет.

По материали на esotericblog

© 2018    energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Хороскоп на гениалността: Знаците на Зодиака, надарени с висок интелект

Всеки човек е силен в определена област, но представителите на тези знаци на Зодиака се смятат от астролозите за  гениални хора. Гениалност – понятието е доста кра дeн от ене ргети спорно и относително. На…

© 2018     energetika-bg. кра дeн от ене ргети com All rights reserved!

защищено INVITEXT