пт. мар. 29th, 2024

Ретроградната Венера от 5 октомври до 16 ноември: Ясните знаци на Вселената, че трябва да преценяваме и претегляме всичко

Untitled-4

Венера става ретроградна на всеки 18-19 месеца, така че когато се случи това, ние го чувстваме върху себе си. В действителност, ретроградната Венера е един от най-значимите астрологични транзити, които могат да се случат.

През 2018 г. имахме много значителни ретрогради, включително и ретроградното движение на Марс.

Тази постоянна поредица от ретроградности е ясен знак на  Вселената, че трябва да   преценяваме и претегляме  всичко много внимателно. Тези астрологични събития ще ни подтикват да поглеждаме към нашето минало, към всички отговори и знаци, преди да продължим напред.

Всеки път, когато планетата става ретроградна, можем да си помислим, че тя сякаш се промъква в подземния свят, в скрити царства и скрити дълбини, където може да изследва живота от друга гледна точка.

Ретроградностите могат да се възприемат като мощно време за разбиране, изследване и самопознания, а тези теми са особено уместни, тъй като ретроградното движение на Венера ще се осъществи в знака на Скорпион и Везни.

Скорпионът е знак, свързан с трансформации и разкриващи по-дълбоките, скрити дълбини на душата, и няма съмнение в това, че ще почувстваме, че тази енергия се движи през нас през следващите няколко седмици.

За последен път Венера беше ретроградна през март 2017 г., но за последен път Венера бе ретроградна в Скорпион, а във Везни през октомври-ноември 2010 г.

Можем да погледнем назад в тези времена, за да разберем какви модели или теми могат да възникнат и над какво трябва да работим, за да се изчистим, да се освободим или да се развиваме.

Можем също така да видим какви събития се случват на световната сцена и какви глобални ефекти могат да бъдат предизвикани, особено когато става дума за проблеми, свързани с Венера.

Венера управлява всички сърдечни дела, но също така контролира женската енергия, репродуктивното здраве, печалби, пари, изкуство, творчество, взаимоотношения, сексуалност и интуиция.

Не става дума за това да търсим само негативизим у Венера, а да подчертаем, че когато лошите неща се случват в нейната ретроградност, ние сме склонни да мислим, че те ще се случват отново, защото в края на краищата  ретроградното време е момент, когато поглеждаме отново в нашето миналото, анализираме всичко и преразглеждаме.

Макар че  това е вярно, ретроградите не са непременно знак, че едно и също нещо ще се случи отново или че ще оцелеем след травмите в  това време. Вместо това става дума за преход на друго равнище по отношение на тези събития.

Помислете си за това така: начинът ви на живот е като спирала и в крайна сметка ще достигнете завой в завоя, където може да ви изглежда, че отново сте на позната територия и вървите по една и съща пътека.

Въпреки че може да изглежда, че повтаряте стъпките си, всъщност просто   преминавате  на ново ниво и сте в точката, в която можете да видите миналото и пътя, който току-що сте преминали от нова перспектива.

Ретроградностите ни помагат да разгледаме нещата от  нова перспектива и с ново разбиране. Те ни помагат да видим нещата малко по-различно и може би да получим нова представа за пътя, по който сме пътували.

Когато се учим  от нашето минало, това ни помага да продължим напред в бъдещето. Нашето минало ни прави по-мъдри, то ни прави по-силни и това ни позволява да учим и да даваме знанията си на другите.

Когато някой, когото обичате толкова много, напуска това земно царство, вашият живот никога няма да същият и вие се чудите дали някога ще се почувствате отново щастливи, но в крайна сметка тъмните облаци в живота ви ще ви помогнат да разберете, че   ние всички имаме ограничено време тук и трябва да се възползваме максимално от това време, обичайки и живеейки в радост!

esotericblog

© 2018     energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Три мистериозни зодиакални знаци, които живеят на границата между два свята

Нашият илюзорен свят е като приказка. Там всичко се случва според нашия сценарий, няма обиди, сълзи и скръб. Понякога мечтите ни тясно се преплитат с реалността. Някои знаци на зодиака…

© 2018     energetika-bg. com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post