пт. апр. 19th, 2024

Съдба има. Това е антоним на свободата на волята, която притежава свободният човек. Съдбата е определение. Като студено или горещо.

Съдбата е сумата от всички обстоятелства, които са били предопределени и по този начин влияят върху живота ви, независимо от вашите желания. Или така – резултатът от тази сума е съдба.

Още веднъж, съдбата е нещо, което някой е решил за вас и е подготвил за вас, и не е задължително да има намерения за вас. Това не са непременно „висши” сили, като бог/богове, обстоятелства на непреодолима сила – форсмажор, и не е заповед отгоре. Възможно е съдбата да е била подготвена за вас от колега, роднини, познати или дори от случай в живота.

Вашият живот се състои от верига от събития и обстоятелства, някои от които са предопределени. Но другата част се определя от вас. Обемът на частите зависи от това доколко сте активни.

Създавайки собствени обстоятелства, вие променяте живота си, което означава, че променяте резултата, който ви извежда от влиянието на външни фактори. А ако сте суперактивни и част от обстоятелствата, които сами сте създали, надвишат критично външните фактори, вие ще вземете живота си в свои ръце.

Съдбата е просто още едно определение. Не живейте по определения, не поставяйте живота си в рамки.

Денис Ядик- thequestion

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Мъдростта Дзен: Само Вашите Мисли определят Вашата съдба – II

Вашите мисли определят вашата реалност. Проблемът с идеализирането на позитивното мислене се заключва в опитите да се скрие негативизма. Но един положителен подход към концепцията за щастие сам по себе…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post