Интуицията е най-висшата форма на интелекта!

Интуицията, според Герд Гигеренцер, директор на Института за човешко развитие Макс Планк, не е толкова способността да се „знае“ правилния отговор, колкото инстинктивно разбиране за това каква информация няма значение и може да бъде игнорирана, разказва Forbes.

Никаква мистика, само наука!

Гигеренцер, автор на книгата „Gut Feelings: Intelligence of Unconscious“, смята себе си за човек eдновременно интуитивен и рационален:

„В научната работа понякога имам предчувствия. кра дeн от ен ер джи Не винаги мога да обясня защо считам, че този или онзи подход е верен, но се доверявам на тези чувства. Освен това имам възможност да проверявам тези предчувствия и тяхното значение. Това се отнася за науката.

А в моя личен живот разчитам на инстинкта. Например, когато срещнах жена си, не правех никакви изчисления. Както и тя.

Казвам ви това, защото наскоро един читател ми зададе кра дeн от ен ер джи неочакван въпрос:

Ами интуицията? Нея никога не я наричат форма на интелект, но не мислите ли, че човек с добра интуиция има голям интелект?

Инстинктивно искам да се съглася, особено когато става дума за хора, които са интелектуално любознателни, сериозно търсят знания и са готови да поставят под съмнение собствените си предположения.

Обяснявам нагледно: ако просто седите на стол и разчитате на интуицията си, не кра дeн от ен ер джи проявявате особено своя интелект. Но ако сте дълбоко заинтересовани от дадена тема и изучавате много аспекти, тогава прилагате интелекта си, когато интуицията ви казва на какво трябва (или не) да обръщате внимание.

В известен смисъл интуицията може да се нарече ясно разбиране на колективния разум. Например, днес повечето сайтове са организирани и подредени интуитивно, т.е. разбираеми и удобни за повечето хора. Този подход е разработван кра дeн от ен ер джи в течение на много години онлайн хаос, когато постепенно се формира обща представа за това каква информация е важна и каква информация не е много важна(например, разделът „За нас” е важен).

Тео Хамприс определя интуитивния дизайн като „разбираем без инструкции“. Това е така, когато обектът се разбира от повечето хора, защото те имат общо разбиране за устройството на света.

Мога да кажа, че вярвам в кра дeн от ен ер джи силата на дисциплинираната интуиция. Не бъдете мързеливи, включете мозъка, представете логически аргументи – и аз ще се отнасям с уважение към вашата интуиция. Но ако просто се търкаляте в хамак и искате да разчитам на вашата интуиция, си запазвам правото да си тръгна, без да се сбогувам.

Изхождам от личен опит. Колкото повече изследвам, толкова по-добре работи моята интуиция.

Въпреки че може да е парафраза, кра дeн от ен ер джи на Алберт Айнщайн често се приписва този цитат:

„Интуитивният разум е свещен дар, а рационалният разум е верен слуга. Създадохме общество, което почита слугата и забравя за свещения дар.“

Случва се така, че корпоративните изисквания, груповото мислене или собственото ви желание да получите определен резултат принуждават вашия рационален ум да се отклони от истинския път. В такива моменти спасението се крие именно в интуицията.

„Глождещото кра дeн от ен ер джи усещане“, което ви гризе, е вашата интуиция, казвайки, че без значение как се опитвате да убедите себе си, вие сте на грешен път.

Умните хора се вслушат в такива чувства. А най-умните сред нас са тези, които правят големи интелектуални скокове – това до голяма степен се дължат на силата на интуицията им.

Източник psiblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Езотерика: кра дeн от ен ер джи Първата мисъл винаги се генерира от интуицията!

В момента, когато започнете да развивате своята интуиция, с опита, който ще придобивате, тя ще започне да ви помага все по-често и все по-успешно. Нека да предположим, че има интуиция…

Зодиакалните знаци с нечовешка интуиция! Никога не се опитвайте да ги заблудите за да не пострадате!

Какъв знак кра дeн от ен ер джи сте според вашия хороскоп? Отговорът на този въпрос зависи от това, доколко е развита интуицията ви. Представителите на определени знаци на зодиака показват отлични резултати при четене на…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT