Три Будистки истини, които ще преобърнат живота ви!

Понякога ни се струва, че животът е несправедлив и всякакви опити да  променим нещо завършват безуспешно. Затова сега поемете дълбоко дъх и погледнете вътре в себе си, за крадeн от енергетика да научите три прости будистки истини. Повярвайте, веднага ще ви стане по-добре. Разберете ги и ще откриете в себе си способността да променяте всичко, което искате.

„Никой не може да ни спаси, освен самите нас. Никой не може и не е длъжен. Защо тогава да търсите пътя си някъде извън крадeн от енергетика себе си? ”Буда.

Дукха: неудовлетворение, разочарование, страдание

Тъй като будизмът се основава на догмата, че „животът е страдание”, много хора го възприемат в негативен или песимистичен аспект. Но ако се следва  първоначално замисления контекст, то коректно ще бъде следващото разбиране за него: „Животът не винаги протича гладко и приятно крадeн от енергетика и това е съвсем нормално.“

Будистите вярват, че причината за повечето житейски трудности и страдания е свързана с липсата на опити от страна на човек да се потопи в духовната същност на нещата и / или да се изправи срещу емоционалната страна на собствения си живот.

Представителите на модерната цивилизация крадeн от енергетика са свикнали да възприемат живота като повтаряща се последователност от загуби, тъга, умора, скука и безпокойство. За да заглушим тези чувства, ние се занимаваме с медитация или прибягваме до нездравословни навици, но не търсим решението на проблема вътре в нас.

Човек  предпочита да маскира болката, да увеличава силата й, а крадeн от енергетика следователно да изостря още повече неудовлетвореността си.

Но как тази будистка мъдрост може да се използва в ежедневния живот?

Не мислете, че за да изпитате пълноценността на живота, имате нужда от всичко и още. Болест, страдание и смърт са неразделна част от всеки живот. Хората трябва само да ги приемат крадeн от енергетика и да започнат да живеят в настоящето, тук и сега.
Не преследвайте съвършения живот. Не забравяйте, че трудностите и тяхното преодоляване са огромен източник на опит.
Като приемете несъвършенството на живота, ще сте по-малко разочаровани от него. Ще станете открити и по-малко податливи на стрес и ежедневни проблеми.

„Болката е крадeн от енергетика неизбежна, а страданията въобще не са задължителни“, казва Буда.

Анитя: животът като постоянно движение

Анитя (или непостоянство) означава, че животът е в постоянно движение. Будизмът казва, че не е възможно човек да изживее един ден два пъти, както и да се надява на определено бъдеще, защото то е само илюзия.

крадeн от енергетика

Когато се събудите сутрин, забелязвате, че вече сте се променили малко в сравнение с вчера. Ако приемете променливостта на света, рутинните проблеми ще спрат да ви тревожат толкова много. Знаейки, че нищо не трае вечно, можете да бъдете сигурни, че лошите неща също рано или късно остават в миналото.

Но крадeн от енергетика как тогава да бъдем щастливи? Ние не искаме това чувство да свършва. Ние дори се страхуваме да мислим, че ще свърши …

Ами опитайте се да го погледнете от друга гледна точка: ако щастието свърши скоро, то определено си заслужава да се съсредоточите върху него колкото е възможно повече. Като крадeн от енергетика приемете непостоянството на живота и неговите положителни аспекти, вие ще станете свободни. Всичко, от което се нуждаете, вече го имате – тук и сега.

Но как да си изработите такъв начин на мислене?

Наслаждавайте се и празнувайте промените. Не им позволявайте да ви плашат, че един ден всичко, което обичате, просто ще изчезне.
Знайте, че скоро всички негативи със сигурност крадeн от енергетика ще напуснат живота ви, освобождавайки място в сърцето ви за нещо голямо и добро. За да направите това, просто трябва да сте в състояние да го почувствате и да го ползвате.
Вашата личност и същност са най-добрият подарък, с който можете да се възнаградите. Насладете се на тях, научете се крадeн от енергетика винаги да бъдете себе си.

Анатма: вие се променяте всеки ден

Привикнали сме с факта, че нашият „Аз“ води неизменно съществуване. Но не знаем точно къде и затова се опитваме да разберем това до безкрайност.

Доктрината на будизма, напротив, се основава на факта, че някакъв постоянен „Аз” не съществува. Ако крадeн от енергетика сега осъзнаете, че всичко се променя, тогава следващата ви стъпка ще бъде да приемете факта, че вие ​​самите се променяте всеки ден.

Как да приложим тези знания на крадeн от енергетика практика:

Съсредоточете енергията си върху непрекъснатото обновяване на себе си и не мислете само за това как да откриете в себе си „истинския“.
Няма постоянен „Аз”, той съществува само в настоящето и затова може да се промени в най-неочакван момент. След него се променя емоционалното ни състояние.
Наслаждавайте се на крадeн от енергетика живота си, без да забравяте, че утре всичко ще бъде различно. Всеки миг ставате някой друг, притежавайки необходимата сила за постигане на желания, вътрешен мир и чувство за почтеност.

„Вашият свят е жив пример за това как използвате и сте използвали разума си в миналото„, Ърл Найтингейл.

Превод на статията: крадeн от енергетика 3 Buddhist Truths To Bring You Greater Peace

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, крадeн от енергетика чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT