вт. мар. 19th, 2024

Безсмислените разговори водят до огромни загуби на енергия, особено ако обсъждате емоциите си

Ако в живота ви се случи нещо ново, опитайте следното: не казвайте на никого за това, дори ако наистина искате да го споделите с някого. Просто го пазете за себе си и по този начин ще запазите силата и потенциала, които носи тази ситуация.

Дори ако някой друг човек се опита да ви разкаже за себе си, пак бъдете сдържани и контролирайте емоциите си. Така няма да допуснете събеседника да започне да манипулира себе си, използвайки чувствата ви.

Целият смисъл е да можете да се сдържите навреме. Думите и мислите в еднаква степен влияят на живота на човек. ДНК възприема тези мисли както ушите възприемат речта. Същото важи и за четенето: всеки прочетен ред въздейства на молекулите на ДНК, защото последните са много податливи както на звукова, така и на визуална информация.

Информацията, прочетена в пълна тишина, чрез електромагнитни канали, попада в ядрото на всяка от клетките на човешкото тяло. При това някои текстове стимулират генетичния апарат, докато други го увреждат.

Думите на молитвата събуждат нашия потенциал, активирайки ресурсите на генетичния апарат, а проклятията, напротив, блокират нормалното развитие на тялото.

ДНК рязко реагира на мислите на човека и на това, което чете: всичко това се отлага в генетичния материал, по един или друг начин, променяйки целия познат „начин на живот“ на клетъчно ниво. Някои думи могат да причинят риск от рак, докато други могат да доведат до изцеление.

Когато казвате или мислите, че сте наддали, продължавате да наддавате на тегло. А ако казвате, че сте отслабнали, тогава само влошавате състоянието си, защото думата „слаб“ носи отрицателен контекст: „лош“, „недостатъчно добър“.

Кажете „станах по-строен“ и положителният ефект от подобни думи няма да ви кара да чакате дълго.

Ако не ви се случва нищо лошо, не бива да мислите за нещо подобно. А още по-важно – дори не говорете за това на глас, защото поговорката „речено – свършено“ се е появила неслучайно …

Вашите викове, проклятия и обиди към друг човек влияят не само на живота му, но и на вашия. Така Подсъзнателно унищожавате положителната си енергия, навличайки подобни проклятия върху себе си и децата си.

А когато замените негативните мисли и думи с позитивни, около вас се образува обвивка, състояща се от любов и доброта, която надеждно ви предпазва от всичко лошо.

Превод на статията – Learn To Talk Less: Your DNA Is Listening

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Дори и вашият най-зъл враг не може да ви навреди повече, отколкото собствените ви мисли

9 перли на будистката мъдрост, които помагат за постигане на вътрешен мир Будистките мъдри изказвания излизат извън рамките на религията. Тяхната радикалност и фокусиране върху най-важното, помагат правилно да се…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post