„Причините за болестите са в безделието и гнева!“ Шестте заповеди на Авицена, които ще ви помогнат да живеете дълго

Този велик лекар и учен е живял преди почти 1000 години, но съвременните хора използват много от неговите рецепти и съвети и до днес. Авицена е един от първите, който създава лекарства на основата на билки, които многократно тества върху себе си и своите ученици.

Пълното име на великия лечител звучи така: Абу Али Хюсеин ибн Абдула ибн ал-Хасан ибн Али ибн Сина. Но за кра дeн от ен ер джи мнозина е по-лесно да го наричат ​​Авицена. Той е роден близо до Бухара и е посветил целия си живот на изучаването на човешкото тяло, бил е придворен лекар на много владетели от Изтока.

В продължение на повече от половин век неговата книга „Канон на медицината“ се смяташе за Библията на всеки лекар; като цяло Авицена е написал повече от 400 книги.

Авицена е първият, който кра дeн от ен ер джи осъзнава, че редовните физически упражнения са от полза за подобряване на здравето, а също така е бил убеден, че болният човек го убива не толкова болестта, колкото страхът от болестта.

Ето защо според него лекарят трябва не само да лекува, но и да вдъхва увереност на пациента. Той разглежда медицината от гледна точка на философията и математиката: той казва, че изцелението е добавяне и отнемане: кра дeн от ен ер джи отнемане на всичко, което е вредно за човека, добавяне на това, което е полезно. И той възприема болестта не само като неизправност в тялото, но и като заболяване на духа на човек.

Няма болест, за която да няма лечение, освен ако не става дума за липса на воля, казва Авицена.

Е, как да спорим с толкова прости и разбираеми истини?

1. Относно преяждането

Авицена смята кра дeн от ен ер джи прекомерната консумация на храна за пряк път към болестта. Постоянно пълният стомах и черва, в които се натрупват остатъци от неусвоена храна, причиняват възпаления и проблеми у много вътрешни органи.

Ученият също така е предупреждавал за опасностите от постоянната злоупотреба с алкохол, като казва, че това причинява проблеми с черния дроб и мозъка.

Но по принцип Авицена е вярвал, че „по-добре е да препиваш, отколкото кра дeн от ен ер джи да преяждаш“ :)

2. За безделието

Според великия лечител повечето болести на човека възникват, когато той започне да си позволява твърде много и не се интересува от умереност, води празен начин на живот.

Втората причина според лекаря са безделието и скуката. Много хора, които нямат никакви проблеми в живота, изведнъж започват да страдат от депресия, разстройства на вътрешните органи и всичко това се случва, защото кра дeн от ен ер джи насочват цялото си внимание към всяка малка болежка, защото няма върху какво повече да се фокусират!

3. Относно разделното хранене и гладуването

Авицена не е знаел, че неговите потомци ще практикуват така нареченото разделно хранене, но преди 1000 години е знаел, че не си струва да се яде едновременно солено и сладко, протеини и въглехидрати … И също така е вярвал, че след обилно хранене кра дeн от ен ер джи и преяждане, човек трябва да си устрои един ден на гладуване и да остане без храна за един ден за прочистване на червата.

Той също така пише за ползите от „леката“ храна и за опасностите от „тежката“ – която се усвоява много време.

4. За ползите от спорта

Авицена е бил уверен, че човек, който дава на тялото си редовна физическа активност, е по-малко вероятно кра дeн от ен ер джи да се разболее и се излекува по-бързо. А тези, които седят неподвижни, всъщност създават всичките си болести със собствените си ръце.

5. За вредното въздействие на гнева върху тялото

Като истински лекар, Авицена е лекувал не само тялото, но и душата, като обръща внимание на психологическото състояние на пациента, неговите вътрешни разногласия. Той открива пряка връзка между преживените негативни емоции и физическото състояние на човек. кра дeн от ен ер джи Той казва, че гневът, раздразнението и тъгата буквално изтощават човешката психика, отслабвайки защитните си сили.

6. Значението на правилния сън

Здравият човек трябва да спи точно толкова, колкото е необходимо за пълното му възстановяване. Липсата на сън, както и твърде много сън, се отразява негативно на здравето, смята Авицена.

Лекарят е съветвал пациентите си да спят, така че главата да е по-високо от краката, тоест кра дeн от ен ер джи на достатъчно висока възглавница. Той казва още, че яденето непосредствено преди лягане е също толкова вредно, колкото и лягането на гладно.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в кра дeн от ен ер джи нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT