пт. апр. 19th, 2024

Как да разберете, че трябва да се разведете

Някои жени прощават всичко на своите мъже, влачат на гърба си мързеливци и пияници с години, докато други се разделят, както се казва, „превантивно“. Защо?

Една позната си тръгна, след като мъжът и зае пари на приятеля си (той не знае как да контролира финансовия си поток), а друга реши да си тръгне след невинно 30-секундно общуване на съпруга й със служителка на Макдоналдс (първият симптом, които издават кръшкане).

Защо да губите време с някой, който не отговаря на вашите изисквания? Трябва да се търси друг.

Когато е чуват такива измислени причини за раздяла, изглежда, че това е само оправдание, а истината е някъде по-дълбоко, на подсъзнателно ниво. Хората разбират, че съвместният живот не е възможен и изказват първото оправдание, което им хрумва.

Но се случва и така – хората са женени 15-20 години,  знаят всичко един за друг,   свикнали са и продължават да свикват един с друг. И тогава неочаквано за всички се взема решение за развод.

Какво е това? Желание за нов живот?

А може би да се тръгне от даден човек да не е предателство, а стъпка към свободата, както за себе си, така и за него. И колкото по-скоро го направим, толкова по-добре ще бъде за всички? Всичко в живота е толкова сложно и двусмислено …

Веднъж ораторът и писател Ирина Хакамада била попитана: „Как да   разбера, че е време да напусна съпруга си?“

Ирина е била омъжена 4 пъти, според нея всеки нов брак е бил по-добър от предишния. Може би е въпрос на късмет, а може би тя се е научила да разбира себе си или да определя точно кой й отговаря в даден момент от времето.

Съгласете се, че на 20 и на 50 години жената има различни потребности и приоритети.

Ирина Хакамада казва така:

„Трябва да си тръгнете не когато се карате постоянно, а когато само малките неща започнат да ви дразнят. Как се облича човека, как гледа, как се храни, как накланя глава. Ако се е появило раздразнение от такива дреболии, тогава този процес е необратим. Няма да стане по-добре. „

Вярно е и това, че много жени са писали и пишат на Ирина, че съпругът й ги е дразнил и вбесявал милиони пъти, но те не са си и помисляли за развод. И са щастливи, че са преодолели кризите и все още са заедно.

econet

* Ирина Муцу́овна Хакама́да е руска политическа деятелка, общественичка, преподавателка, водеща предавания, писателка, актриса. Депутатка е в Държавната дума от 1993 до 2003 г.

Баща ѝ Муцуо Хакамада е японски комунист, мобилизиран в Квантунската армия, военнопленник в СССР от края на Втората световна война, получава съветско гражданство, после работи като преводач в Гостелерадио. Майка ѝ Нина Синелникова е учителка. Има полубрат (професор, политолог) и полусестра от баща си в Япония и полусестра от майка си.

Завършила е Икономическия факултет на Университета на дружбата между народите „Патрис Лумумба“, има научна степен кандидат на икономическите науки от Московския университет „М. Ломоносов“ и научно звание доцент (1983), преподава политикономия.

Ирина Хакамада участва в изборите за президент на Русия през март 2004 г., достигайки 4-то място с 2,67 млн. гласа (3,84 %) – най-добрия резултат на кандидатка на всички президентски избори в Русия.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post