Как да се отървете от тревога и паника за 1 минута, използвайки метода на американски психиатър

Тревогата претоварва краткосрочната ни памет по кръг с повтарящи се мисли, блокирайки способността да се разсъждава рационално, обяснява психиатърът от университета Браун -Джъдсън Брюер.

За да презаредите мозъка си, са необходими внимателност и концентрация. Брюер споделя упражнение, което помага да се успокоите бързо.

За да се спре паниката, психиатърът Джудсън Брюер предлага да се изпълни едно дихателно упражнение. Ето как той описва тази техника.

Стъпка кра дeн от ен ер джи 1: Докоснете с показалеца си външната страна на малкия пръст на другата ръка. На вдишване прекарайте пръста си до върха на малкия пръст, а на издишване – до основата на пръста от вътрешната страна.
Стъпка 2: при следващото вдишване и издишване направете същото с безименния пръст.
Стъпка 3: след това със средния пръст.
Стъпка 4: сега с показалеца и палеца.
Стъпка 5: повторете упражнението от кра дeн от ен ер джи палеца назад до малкия пръст.

Брюер обяснява как работи упражнението: „Когато започнете да товарите вашата оперативна памет, можете да забравите за какво се притеснявате, макар и за няколко секунди. Успокоявате се и ако тези мисли се върнат, те вече няма да са толкова интензивни, защото няма да имат същия емоционален оттенък.“

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Пътят, наречен „после“, води до място, наречено „никога“!

Пътят, наречен „после“, води до място, кра дeн от ен ер джи наречено „никога“!

Пътят, наречен „после“, води до място , наречено „никога“ … Затова днес яжте от чиниите за „специални поводи“, пийте от най-красивите чаши и носете най-хубавите си дрехи и бижута. Не…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT

Add Comment