чт. апр. 25th, 2024

Никога: Не вярвайте, не се страхувайте, не се молете!

Тази житейска мъдрост е помогнала на повече от едно поколение хора да се справят с трудни житейски ситуации. Познавайки тези правила, можете да избегнете големи и малки проблеми.

Този принцип е възникнал, когато хората са държани в робство. Всеки човек може да бъде пречупен и въведен в програмата „бягство“. Ако създадете непоносими условия (глад, студ, липса на почивка), такъв човек за две седмици се превръща в животно, изпълнява всичко, което му е наредено.

Включва се лимбичната система, а когато „маймунският мозък“ работи, тогава не може да има нормална реалност. За да оцелеете, трябва само да не вярвате на врага, да не се страхувате и да не молите.

Не вярвайте

Вярата – това е напълно отсечено собствено критично мислене и готовност да се приеме предложената от някого схема на този свят, добро и зло, ритуални защитни илюзии.

Когато човек е уплашен и въображението му рисува само лошо, човек се тревожи, че нищо няма да се получи. Тогава той започва да вярва и се успокоява с фразата „всичко ще бъде наред“. Но манипулаторите винаги са там и са готови да грабнат вниманието, за да получат всичко от вас.

За да предотвратите това са необходими:

1. Способност за разпознаване на манипулация „вярвай ми“. Винаги гледайте делата на човека. Никога не слушайте какво ви казват. Когато нещо се разказва страстно и емоционално, обърнете внимание на детайлите: какъв часовник, обувки, чанта, телефон и др. Ако не можете да превключите, представете си този човек да седи на тоалетната или да го събличате (в ума си) – това ще заработи и няма да ви позволи да грабне вниманието ви.

2. Чувствайте се свободни да попитате: къде мога да проверя това? Къде го направи? Какъв е вашият опит? Какви хора могат да гарантират за вас?

3. Никога не се съгласявайте веднага на предложение, отделете ден за „размисъл“. Избягвайте моментално решение.

Да Не вярвате означава да държите вниманието си в собствените си ръцете. Събирайте информация и не се деконцентрирайте. Но ако току-що сте срещнали човек, не е нужно веднага да виждате и да търсите лошото в него, да го подозирате. Уважавайте другия човек, но не забравяйте, че може да има трикове, нюанси, не можете да бъдете глупак.

Не се страхувайте

Не се страхувайте, това по принцип е глупаво. Страхът не добавя нищо, а само парализира волята и силата, затруднява съпротивата. Страхът провокира насилника към насилие.

Заплахите биват лични и публични. Ако искат да ви накарат да се страхувате, те се опитват да ви „наранят“ чрез националност, външен вид, пол, религия, мироглед. Задачата на всеки човек е да знае: как да не стане жертва на програма за сплашване.

Правила на поведение:

1. Никога не отивайте на среща, ако не сте в най-добра физическа и психическа форма.

2. Изберете място за среща. Винаги играйте на собственото си поле: останете с вашите ценности, концепции, резултати.

3. Нека имате собствено „оръжие“, разберете всичко за човека: как ще ви повлияе, какви аргументи има, как ще се опита да ви заплаши.

4. Винаги подготвяйте място за планирано отстъпление.

5. Първите три дни – не реагирайте на атаките на агресора. Това е времето, когато ще се опитат да ви засегнат по всякакъв възможен начин. Ако не вземете таймаут, тогава ще започне мисловен процес, който ще ви насочи към програма за избягване.

Атаката също е програма за бягство. Не забравяйте, че изходът е същият като входа: попаднахте на лоши хора и можете да се измъкнете от тях. Ако видите, че в бъдеще нещата ще се влошат, тогава не е нужно да седите на това място.

Не се молете

Манипулацията е елементарна – да ви манипулират с помощта на: похвали, удобства, придобивки, подаръци. И тогава   ще гледат с удоволствие как не можете да функционирате без външна помощ. Довеждат ви до момент, в който ставате абсолютно безпомощни.

Друг пример е, когато можете да получите апартамент, кола или бизнес, които не можете да поддържате без външна помощ. След това започват да поставят условия, на които ще се съгласите, защото иначе няма да можете да се справите.

Ако влезете в програмата „молби“, тогава се съгласявате, че не можете да направите нищо сами. И тук няма варианти, че нещо може да се получи от само себе си, че е възможно да се спечели, направи и да даде на света полза. Затова има само едно правило: правете всичко сами. Тогава е възможно да постигнете нещо в тази програма, защото плодовете на вашия труд вече се наблюдават.

Важно е да разберете, че когато постигате резултати с действията си, вашата личност се развива. Ставате по-силни физически и психически. Помнете, че всеки път, когато молите за нещо, вие разбивате божествената личност в себе си. Когато не развивате божествената същност в себе си, вие разбивате психиката си и ставате съзависими – спирате да се грижите за себе си, не задоволявате собствените си желания и нужди. На човек с разбита психика му се отнема всичко.

Развивайте физическо и психическо здраве. Тогава както и да ви подхвърлят – като котка, винаги ще стъпвате на краката си. Но най-важното е, че колкото повече ви подхвърлят, толкова по-сръчни ще ставате. А това означава, че вие ​​сами ще търсите възможност да тренирате и да получите резултата, от който се нуждаете.

Знайте, че не трябва да разчитате много на хората, че дори и да са ви обещали нещо, това не означва, че няма променят решението си. Вие също така не трябва да инвестирате душата си в надеждата да изпълнят тази молба. Можете да молите само в рамките на битовите отношения: да ви услужат със сол, да позвъните, да разберете нещо и т.н.

Тази житейска мъдрост е помогнала на повече от едно поколение хора да се справят с трудни житейски ситуации. Познавайки тези правила, можете да избегнете големи и малки проблеми.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post