пт. апр. 19th, 2024

Ретроградният Сатурн през 2018 г.: За какви сериозни опасности предупреждават астролозите?

2

За астролозите ретроградното движение на планетите е много важно, защото тези периоди са белязани със засиленото влияние на небесните тела, което налага специален отпечатък върху различните сфери на живота на хората.

За да разберем какви промени  носят ретроградните  движения на планетите, трябва да знаем какво е ретроградност. В астрологията това понятие означава „движение назад“. По правило планетите не могат да променят посоката си и да се движат в обратната посока, но всяка планета има свой ретрограден период.

Защото докато се движат в небесната си орбита, планетите периодично забавят своя ход. Наблюдавайки ги от Земята, човек може да забележи, че една планета се движи напред и назад, въпреки че в действителност тя първо изпреварва земното кълбо, а  след това изостава. Това явление се нарича в астрологията ретроградно. Всяко забавено движение на планетата по различни начини влияе върху поведението и живота на човека. Ето защо трябва внимателно да се отнасяте към такова забавяне.

Положителните свойства на ретроградния Сатурн

 сатурн

Проблемите, които могат да възникнат поради ретроградното движение на Сатурн, ще бъдат дългосрочни. Това означава, че те ще останат с вас   дълго време, засягайки междуличностните връзки и финансовата страна на живота. По-добре е да не започвате бизнес, да не рискувате напразно, да не организирате предприятия и да не сключвате брак. Всички тези инициативи могат да бъдат неуспешни. Не се насилвайте да промените живота си, ако зса това няма нито време, нито сили.

Реализирането на потенциала ви също ще се окаже доста трудно. Ще се появят  неочаквани проблеми, а ужасни пророчества могат да се сбъднат. Изпитанията по пътя няма да станат мотивация за развитие, така че не се опитвайте да променяте живота си радикално. Опитайте се да изберете за себе си пътя на най-малкото съпротива или напълно да се предадете на волята на звездите. Самоувереността ви ще намалее, така че промените ще внушават страх. От това следва, че по време на ретроградното движение на Сатурн човек не трябва да изгражда наполеоновски планове – по-добре е да живее в хармония със себе си и с света.

Общи предупреждения и съвети на астролозите

Периодът на забавяне на Сатурн е добър за работа в екип. Заедно с близките хора и тези, на които можете да се доверите, действайки в унисон, ще можете да постигнете много повече, отколкото бихте очаквали. Научете се да мислите нестандартно, като се заставите да вземите под внимание различни сценарии, да бъдете непредсказуеми,  да се научите да лавирате в  обстоятелствата.

За да съвпаднат възможностите с мечтите, ще трябва да оценявате  трезво всяка ситуация. Преди съдбоносно решение ситуацията трябва да се оцени възможно най-реалистично. Трябва да разбирате не какъв искате да станете, а какъв можете да станете.

По време на ретроградното движение на планетата се реализират не само предсказания и  пророчества, но и знаци. Предсказанията носят интуитивни знания, а влиянието на Сатурн дава разбиране за събитията и хората. То ще ни разкрие истинската същност на нещата. Всяко подозрение за предателство или измяна няма да е  безпочвено, затова слушайте интуицията си.

В периода на ретроградния Сатурн, вие не трябва да  бъдете твърде мекушави и безхарактерни,  в противен случай късмет ще си тръгне от вас. Трябва да положите усилия и да укрепите волята си. Това ще ви бъде полезно за да се справите с чувството за постоянна промяна и колебанията. Нашата задача за този период ще бъде демонстрация на нашата сила, отсейване на пороците, придобиване на щастие.

По един или друг начин, преди всичко ретроградното движение на Сатурн ще се отрази на финансовия и личния живот, защото ще остане в знака на Козирога.

Астролозите ви желаят безкраен късмет и издръжливост в този тревожен и опасен период. Нека вашите мечти и желания бъдат изпълнени, а влиянието на Сатурн ще ви помогне да намерите силата да промените негативното си мислене в положително.

Успех!

По материали на daylihor.

Още по темата:

Хороскоп за 16 – 22 април: Телецът се сблъсква с тайни и ограничения, Лъвът се издига в материален и духовен план, Стрелецът започва нова връзка!

Седмицата започва с Новолуние в Овен, което предвещава месец на лична инициатива. Съединението на Слънцето и Уран във вторник – четвъртък ще ви обезпечи необходимата вътрешна настройка,  за да можете…

Ведическа Астрология: Защо парите в семейството трябва да управлява само жената?

Ведическите астролози твърдят, че за просперитета на семейството е много важно с парите, спечелени от мъжа, да се разпорежда жената. Кой в семейството трябва да държи всичките пари? Кой трябва…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post