чт. апр. 25th, 2024

Бъбреците се разболяват от … СТРАХ!

„Как да удължа живота на бъбреците си тъй като имам хроничен пиелонефрит и множество кисти във вътрешността им?“,„ Имам диагноза камъни в бъбреците. Какви са възможностите за лечение?“, „Кои са най-ефективните методи за предотвратяване на бъбречни заболявания?“

На пръв поглед изглежда, че това са напълно различни диагнози. Но те са обединени от „изходната“ точка. Работата е там, че бъбреците се разболяват … от страх.

Съвременната медицина счита инфекцията за една от основните причини за бъбречните заболявания, проникнала или в урогениталната система на пациента, или живееща в други органи и влияеща на бъбреците. Но в същото време възниква въпросът: защо някои пациенти „хващат“ тази инфекция, докато други, които са в същите условия като тях, остават здрави?

Вирусите и бактериите са навсякъде. Но вътрешното състояние на хората е различно у всички. Лечителите са установили, че причината, отслабваща имунната система и отваряща вратата към инфекцията, са страховете и дълбочинните емоции на човека.

Основната функция на бъбреците е създаването на мощен филтър, който пречиства почти всички телесни течности и на първо място – кръвта.

Чистотата на цялото човешко тяло зависи от бъбреците. Но ако считаме организма за интегрална структура, тогава не е трудно да се проследи обратната връзка на бъбреците с всички останали и не само съседни органи. Активността и чистотата на бъбреците зависи от състоянието на тялото и душата.

Радостно и леко е на душата – тялото е подвижно и активно – бъбреците работят весело, течност не се задържа. Друго нещо е, ако в „менюто“ на душата има тъга, печал и депресия, а тялото замръзва в напрежение и страх. Бъбреците замръзват заедно с цялото тяло – те започват да извеждат по-малко течност.

Бъбрекът е невероятен орган, който изпълнява своята функция на границата между вътрешния свят на човека и външното пространство. Неговата мисия е неотменимото връщане в околната среда на излишните вещества от метаболизма. И това връщане идва не само на грубо физическо ниво, но и под формата на „фини“ енергийни компоненти.

А връзката на енергията с психическите функции е несъмнена. Така се оказва, че ако човек на психологически план започне да се затваря, свива се или – още по-лошо! – натрупват се отлагания от емоции и неизразени реакции, то застоят в бъбреците е обезпечен!

Заключение: бъдещият боледуващ от бъбреци е този, който не си позволява да се разкрие нито като мъж (или жена), нито като специалист, нито като приятел, нито като личност.

Какво кара човек да се затваря и да пречи с вътрешния си стрес на бъбреците си да работят? Тревожност и потискащи тревоги и безпокойства, притеснения и, разбира се, страхове. Страхът парализира волята, особено засягайки надбъбречните жлези, които произвеждат хормони, създавайки по този начин дисхармония в целия организъм.

Освен това основният страх за човечеството е именно страхът от промяна. Някои се страхуват, че ще дойде промяна, други – че никога няма да дойде. Страхът от промяна от своя страна поражда страх от загуби.

Страхът от загуба държи човек в напрежение. Страхът от загуба на портфейла, пари, живот кара човек да не изхвърля нищо, а да задържа. Тогава тялото замръзва в положение на натрупване и трупа. Натрупва енергия, слабо отстранява токсините, появява се запек и неизведените токсини отравят цялото тяло. Ето го – механизъм за блокиране на бъбреците.

Но какво да кажем за бъбречно – каменната болест? Всяко образуване на камъни е нарушение на метаболитните процеси. Но откъде идва?

Ето мнението на един народен лечител: „Ако човек е спънка за себе си и за другите, тогава в него ще се образуват камъни.“ В психологически план такъв човек е упорит догматик, твърдо държащ на някога избран светоглед, въпреки очевидната закостенялост на своите предубеждения.

Енергийно-информационните процеси на такъв човек са бавни и вискозни и в този вискозитет първо се образуват тапи и топчета от „фина“ материя, а след това върху тях във физически план се отлагат „строителни материали“.

Негативната настройка за възприятие на света, търсенето на врагове и създаването на конфликти, култивират условия за негативно взаимодействие със света. Ако човекът е напрегнат, той очаква атаки от хората около него, енергийни поражения и самият той започва да напада.

Енергийното поле престава да го защитава, в полето се появяват пропуквания и дупки. Човек винаги намира това, което търси. Ако човек търси врагове, тогава те се появяват. Ако човек търси конфликти, той или сам ги създава, или влиза в конфликтни ситуации, както съзнателно, така и несъзнателно. Всичко това допринася за появата на устойчиви страхове.

Най-бързият и радикален начин да се отървете от страха е да се изправите директно срещу него във вътрешните си усещания. Изглежда така, сякаш стоите на кула и се страхувате да скочите във водата. Страхът не минава, докато треперите и не мърдате. Но си струва да скочите надолу, директно върху страха – и от страха не остава и следа, а настъпва освободеното удоволствие от новите усещания.

Мисленото изчистване е друг метод за изцеление на бъбреците. Първо, освободете напрежението чрез релаксация: седнете удобно в спокойна обстановка, отпуснете мускулите на тялото и наблюдавайте за известно време мислите, които ви безпокоят.

С помощта на бавно и дълбоко дишане със задържане при всяко издишване освобождаваме, разтваряме (като захар във вода) отрицателните мисли и ги заместваме с позитивна настройка. Пример за такава замяна. Вместо това: „Изморен съм от болестта“ – си кажете: „Имам достатъчно енергия, за да стана здрав.“

Вместо : „Няма да се оправя“„Аз се справям, мога да го направя!“ Опитайте се да потърсите варианти за замяна, които ви подхождат най-много, предизвиквайки у вас положителни емоции. В този случай обърнете внимание, че долната част на гърба, долната част на корема и стомахът са отпуснати. Понякога е необходимо време, но резултатите ще ви върнат тези разходи с лихва.

econet

 

Последвайте ни в Телеграм

 

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Разкажете ни как сте възпитавани и ние ще ви кажем от какво боледувате! – I част

Как нашите обиди влияят на това, от което боледуваме: Потиснатите емоции разрушават нашия организъм и могат да доведат до реални физически заболявания, убедени са психолозите. Всяка емоция, която не намира…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post