чт. апр. 25th, 2024

Тони Робинс: Денят, когато станах (истински) богат

Нека ви разкажа една малка история. Вероятно бях на около 17 години. Мама просто изгони баща ми от дома, след което изгони и мен, защото смяташе, че съм взел страната на баща си. Баща ми се върна на Източното крайбрежие, а аз станах бездомник, използвайки задната седалка на колата си като място за спане. Работех по 18 часа на ден и се чувствах напълно разбит.

И една вечер, след като завърших работа, карайки по 57-та магистрала в Лос Анджелис, усетих как емоциите просто ме завладяват напълно. Работех много, но не полагах никакви усилия да променя живота си. Стоях неподвижно и много се ядосвах за това. По някаква причина този ден гневът ми достигна критична точка. Дори не знам какво е причинило това състояние, но почувствах такова силно емоционално вълнение, че трябваше да изляза от от пътя.

Аз имах дневник, който все още пазя, и на една от страниците в този момент надрасках фразата: „Тайната на живота е в това да даваш“. И тогава просто се разплаках.

ТОВА БЕ ЕДИН ОТ ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ МОМЕНТИ, КОГАТО ЯСНО РАЗБИРАХ, ЧЕ СЪМ СЕ ФОКУСИРАЛ САМО ВЪРХУ ТОВА – ДА ПОЛУЧАВАМ ПОВЕЧЕ, И ЧЕ ПОЧТИ НЕ МИСЛЯ ЗА ТОВА – ДА ДАВАМ.

И тази идея през следващите шест месеца ме вдъхнови да правя нови неща и да получа отговори за себе си на нови въпроси.

Но след този период, поради някои неуспехи, се разочаровах от новия си начин на живот и се върнах към старите си навици. Хората, на които разчитах, не ме последваха и дълго време се чувствах много ядосан и разстроен. Скоро се почувствах напълно разбит. В кредитната ми карта имаше 26 долара и дори не знаех как ще се храня.

Започнах да обвинявам за своите беди всички, за които можех да се сетя. Например реших да се свържа с приятел, на когото дадох назаем хиляда долара, но той никога не отговори на нито едно от обажданията ми. Тогава си мислех, че съм в такова положение, че трудно мога да си позволя да си купя храна, а човекът, на когото помогнах в трудна ситуация, напълно ме пренебрегна. Можете ли да си представите колко ядосан се чувствах в този момент?

Но си оставах прагматик, дори когато усещах, че чувството за гняв и други емоции ме изпепеляват. Затова реших да изразходвам всички останали пари за посещение на ресторант с шведска маса. Между другото, трябваше да отида до ресторанта пеша, тъй като не можех да си позволя да платя за бензин и паркинг.

Отидох в това заведение, което се намираше в град Ел Торито, Калифорния, настаних се до прозореца с гледка към кея с лодките и започнах да мечтая за бъдещето си. И трябва да кажа, че постепенно успях да се освободя гнева си и да се съсредоточа върху това, което искам.

И в този момент разбрах, че мога да променя живота си.

Когато приключих с яденето, обърнах внимание на спретнато облечено  момченце, което влизащо в ресторанта. То държеше вратата за майка си, а след това за нейно удобство извади стола изпод масата. Трогна ме. Беше толкова добро дете. То показа истинска любов към майка си и беше готово да даде всичко от себе си, за да може тя да се почувства добре. Бях напълно трогнат от поведението му, дори въпреки целия ми егоизъм и зацикленост върху моя проблем.

Станах и си платих за обяда. След което в джоба ми останаха 17 долара. Отидох при това момче и му казах: „Просто се възхищавам на твоето джентълменско поведение. Видях как се отнасяш към дамата си, как отвори вратата за нея и извади стола. Това е страхотно. Това е невероятно. „

Момчето ми каза: „Това е майка ми. Не мога да си позволя да платя за нейния обяд, все още нямам работа – аз съм само на 11 години. „

И аз му отговорих: „Можеш да го направи.“ Тогава бръкнах в джоба си и му дадох всичките си останали пари. Всъщност аз не мислех да правя това – беше спонтанен акт. След което си тръгнах.

Не вървях – аз летях.

Трябваше да изпитвам вълнение. Трябваше да се почувствам по-уплашен от всякога. Трябваше да ме измъчват въпросите: „С какво ще живея?“, „Какво ще ям?“ Но се чувствах абсолютно спокоен, защото в главата ми се подреди пъзелът, който дълго и мъчително сглобявах. Най-накрая разбрах, че у нас има нещо повече от простото егоистично желание да печелим много пари – нещо, което ни кара да излезем извън нашите граници.

Когато се върнах у дома, при мен дойде пощальон и ми донесе писмо от онзи приятел, на когото помогнах с финанси. Това е истина! А вътре в писмото имаше бележка, в която беше написано следното: „Избягвам те и това е много грешно. Много съжалявам. Протегна ми ръка за помощ, от която наистина се нуждаех. Връщам ти всичко, което дължа, и дори малко повече. “ И тази сума беше достатъчна, за да мога да живея комфортно месец-два.

В ТОЗИ МОМЕНТ ЯСНО ОСЪЗНАХ, ЧЕ ПРИ НАС СЕ ВРЪЩА ОБРАТНО ВСИЧКО, КОЕТО ДАВАМЕ. ВИНАГИ. И ПОВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ БЕЗПОКОИМ ЗА ТОВА. ТРЯБВА ПРОСТО ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ДАВАМЕ.

Това е толкова просто. И наградата за това ще бъде по-голяма, отколкото можем да си представим.

Не знам, може би този СЛУЧАЙ е просто съвпадение или нещо друго, но реших да повярвам, че този ден е благословия за мен. И мога да ви кажа честно, че след това   преживях тежки дни – както икономически, така и физически, и емоционални – като цяло, като всички нас, но никога повече не се озовах с „дупка в джоба“ и никога повече няма да се случва това с мен.

Затова всеки ден се опитвам да обръщам максимално внимание на хората около мен. Това ми позволява да си помня за какво съм създаден. Чувствам огромна полза от помощта, която оказвам. Това ми дава сили за по-нататъшна работа и ясно разбиране защо правя всичко това.

Сега работя с компанията за питейна вода Spring Health, за да помогна за осигуряването на чиста вода в малките села в източна Индия, за да победим убиец  №1 на децата в тази страна: болести, които се предават чрез водата. Ето защо   финансирах XPRIZE, програма за обучение, която позволи на хората, живеещи в селските райони, да се научат да четат и пишат.

И именно затова през 2015 г. бяха подготвени 100 милиона безплатни ястия за всички нуждаещи се семейства, за които дарих всички печалби от книгата си „Пари. Майсторът на играта. Седем стъпки към финансовата свобода. “ И сега обмисляме план, който ни позволява да приготвим 1 милиард безплатни ястия през следващите 10 години.

СЕКРЕТЪТ НА ЖИВОТА СЕ СЪСТОИ В ТОВА, ДА ДАВАМЕ. ПАРИТЕ САМИ ПО СЕБЕ СИ – ТОВА Е ОБИКНОВЕНА ХАРТИЯ. ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ РАЗБИРАТЕ ТОВА, ДОКАТО НЕ СТАНЕ ПРЕКАЛЕНО КЪСНО.

Знайте, че парите нямат никаква друга сила, освен силата на вашето даване. Отървете се от страха от загуба на пари. И започнете да помагате на хората с цялото си сърце, дори и да мислите, че не сте способни на това. И ви обещавам, че никога повече нищо няма да липсва в живота ви.

източник: transurfing-real

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Колко пари ще имате през 2020 г. според вашия зодиакален знак

Астролозите предупреждават за сериозни финансови промени за всеки зодиакален знак! Новата 2020 г. е съвсем близо, което означава, че е време да погледнем в хороскопа и да разберем какви промени…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post