пт. апр. 19th, 2024

Хората са клонинги на Бог, само че с орязани възможности?

И сътвори Абсолютният Бог в началото идеална Вселена и първобитни духове, чийто безгрижен живот беше пълно удоволствие. Първобитните духове получавали своето развитие в резултат на творческата дейност на Абсолютния Бог без никакво участие на самите духове. И всички духове се разделиха на „благодарни“ и „неблагодарни“.

В някакъв стадий на развитие на неблагодарните духове им омръзнал безгрижният живот, състоящ се от непрекъснати удоволствия. Тогава те възроптали срещу Бога и казали: „О, Боже! Защо ни наказваш така? “

И Бог чу тези гласове и създаде за тях физическа Вселена, където няма развитие без труд, удоволствие без страдания, където всички хора са зависими един от друг и т.н. И каза Бог на неблагодарната човешка душа така:

– Заради това, че послуша ти „змийския съвет“ и възропта срещу Господ Бог, който те създаде, създавам за теб физическа Вселена и тленна Земя. И ще направя тялото ти от земния прах, който ти ще върнеш обратно в земята. И ще станеш човек, материален по форма и идеален по съдържание, нетрайна във физическа форма и вечна в нефизическо съдържание. И ще потопя тялото ти в тежкото бреме на физическия живот. И ще „пълзиш” ти по Земята сред мерзки гадове, докато не си създадеш стоманени криле за себе си. И ще работиш усилено през целия си физически живот, за да бъдеш сит.

Животът ти ще бъде препълнен с физическия страдания, защото само на фона на физическото страдание можеш да оцениш духовните удоволствия, които Аз ти даряван. Винаги ще бъдеш зависим не само от всеки друг човек, но и от всяко друго същество, защото само на фона на тежката зависимост ще можеш да оцениш независимостта, която дарих на твоята душа.

И сътвори Бог човека уязвим в телесна форма и неуязвим по духовно съдържание, така че всеки човек в действителност да може да покаже своето милосърдие или омраза, без вреда за праведната душа.

Нетрайната биологична форма на човека е създадена за ускорено развитие на неговата идеална душа. Крайната цел на създаването на човека е: съвършенството на неговата душа и изграждането на съвършено човешко общество на Земята. Освен това на човека (в нарицателния смисъл на на тази дума) е дадена от Бог свобода на избора: или да изпълни този дълг към Бога, или да загине.

Последвайте ни в Телеграм

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Парапсихологът Сергей Лазарев: Борбата срещу собствената съдба е борба с Бога!

Когато човек лъже другите – това е театър. Когато лъже себе си, това е болест. В ежедневието ние често си позволяваме да говорим зле за хората, за себе си, за…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post