нд. апр. 28th, 2024

Кое е по-силно: Словото или мисълта? Това е въпросът!

И едното, и другото могат да променят живота ви, но при неправилна работа с тях ще получите противоположен резултат.

Всичко добро и лошо, което се появява в живота ни, започва с конкретна мисъл. Мисълта създава нашата реалност: тя привлича определени събития, възможности и хора. Светът е чувствителен към това, за което мислим и говорим всеки ден.

За съзидателното мислене

Наблюдавайте мислите си през целия ден. Как реагирате на случващото се с вас? Ако реакцията на трудностите е  злобна, пълна с негодувание, завист и песимизъм, като например „Кой се нуждае от мен – затънал в дългове и фалирал бизнес?“ или „Нямам достатъчно интелект и способности да печеля повече“, „Животът не е честен“ – вашето мислене е непродуктивно. Вие се самонавивате и правите нови грешки, но най-важното – вече не контролирате живота си. Негативизмът в главата ви привлича още и още нежелани събития и предизвиква нова вълна от негативизъм – и така нататък- в порочен кръг.

Вашите сили винаги могат да ви позволят да „излезете от играта“ и да станете Творец на вашата реалност. Започнете да управлявате мисленето си. Позволете си да мислите, че всяко, дори негативно събитие, ви движи напред – създава потенциал за развитие. И тогава трудностите ще престанат да бъдат проблем, те ще се превърнат в задачи, които „шлифоват“ вашата личност.

Постепенно светът ще започне да реагира на вашите мисли. Ще видите как се променя средата ви, появяват се нови възможности и се случват желаните събития.

Мислите, които изпълняват желания

Мисълта е съвършеният инструмент за изпълнение на желанията. Трябва само да се научите как да го използвате правилно.

Не само мечтайте   за нова работа, апартамент, кола и високи доходи, а решете какъв човек искате да бъдете. Как ще се чувствате и какви качества ще имате, когато вече се сдобиете с всичко това. Потопете се в това състояние и емоции, колкото можете повече. Нека новото ви самоусещане ви зареди и вдъхнови, нека да ви помага да ставате сутрин с радост.

Също така е много важно да мислите и да чувствате в унисон, тоест с ума и сърцето си да гледате в една и съща посока – без съмнения и без вътрешни колебания и тогава много бързо ще „се издигнете“ до нивото на вашето желание.

Магията на словото

Нашият живот се променя не само от мисли, но и от думи. Неслучайно се казва, че с дума може като да се убие, така и да се излекува. Експериментално е доказано, че добрите думи дават сила, а негативните „изсмукват“ силата на човек.

Ако спорите с някого или мислите лошо за човек, това е достатъчно  за да повредите енергийната му система и да отслабите защитните сили на организма му. При това човек не трябва да използва никакви сложни ругатни или да влага много гняв в думите си. Достатъчни са най-често срещаните мисли или фрази като „изчезвай, не искам да те виждам!“ или „стига, не искам да говоря с теб“.

Друг проблем е лепеното на етикети, обобщаването и критикуването в ежедневната реч. Всичко това отслабва не само хората около вас, но и самите вас. При това дори на физиологично ниво, чак до снижаване на имунитета, като така губите устойчивост към вируси и микроби.

Ако често съжалявате за казаното, това значи , че речта ви не е конструктивна, не е съзидателна. Преди да кажете нещо, помислете дали това ще ви сближи с другите, дали думите ви ще попаднат в съкровищницата на единството и любовта.

За осъзнатостта

Много хора се плашат от необходимостта да контролират всяка мисъл в главата си – защото неврозата не е далеч от такъв контрол. Но да се сдобиете с невроза е много по-вероятно, когато фокусът ви не е насочен навътре, а върху други хора: притеснявате се какво другите мислят за вас, искате да направите нещо за да ви обичат.

Най-лесният и достъпен начин да подобрите качествено живота си е да живеете осъзнато. Това е въпрос на личен избор. От вас зависи да оставите всичко така, както е, или да се настроите на промени и да поемете отговорност за своите мисли и думи, и в крайна сметка, за живота си.

Вания Маркович

източник: yogajournal

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Дори и вашият най-зъл враг не може да ви навреди повече, отколкото собствените ви мисли

Дори и вашият най-зъл враг не може да ви навреди повече, отколкото собствените ви мисли

9 перли на будистката мъдрост, които помагат за постигане на вътрешен мир Будистките мъдри изказвания излизат извън рамките на религията. Тяхната радикалност и фокусиране върху най-важното, помагат правилно да се…

Подсъзнанието може  всичко! Мисли, променящи съдбата!

Подсъзнанието може всичко! Мисли, променящи съдбата!

„В нашето подсъзнание се крие сила, способна да преобърне света.“ И това наистина е така, защото именно подсъзнанието, чрез интуицията, сънищата, предчувствията и усещанията, може да намери правилните решения в…

Менталното джиу джицу * ще ви освободи от негативните мисли завинаги!

Менталното джиу джицу * ще ви освободи от негативните мисли завинаги!

В днешно време повечето хора се сблъскват с изтощителен вътрешен диалог. Но тези психологически войни могат да бъдат избегнати, ако решите да използвате ментално джиу джицу. Марк Твен с присъщото…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post