вт. апр. 30th, 2024

САЩ и Канада ще изнасят петрол около 2025 г.

By energetic юни 14, 2012 #Канада

След две десетилетия   Северна Америка ще бъде в състояние да задоволи изцяло петролните си нужди  и дори да изнася. Това заяви ръководителят на третата по големина американска петролна компания „Коноко- Филипс“ / Conoco Phillips / Райън Ланс,   съобщава днес вестник „Файненшъл таймс“ .

„С най-новите технологии за извличане на петрол от шисти и петролни пясъци, САЩ и Канада   през 2025 г. ще задоволят изцяло собствените си нужди с добива и, евентуално, ще станат износителки на петрол“ – казва Ланс. Той съобщи това във Виена по време на откриването на сесията на ОПЕК там днес.

„Световният потенциал за производство на нефт и газ от шисти е огромен“ – каза ръководителят на „Коноко-Филипс.“

„Ние, потребителите на петрол, твърде дълго погрешно вярвахме, че природните ресурси се изчерпват бързо.  Сега и правителството, и   потребителите  осъзнават, че има големи резерви от нефт и природен газ.“ – каза Ланс.

Изданието отбелязва, че първоначално ОПЕК се е отнасяла скептично по отношение на добива на суров петрол от шисти. „Сега  обаче, страните от ОПЕК започнаха да  показват безпокойство от перспективите за появата на нови източници на петрол“ – заключава вестникът.

http://30dumi.eu/2012/06/do-2025-g-sasht-i-kanada-shte-iznasyat-petrol/

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post