Въобще не се съмнявайте: Сега вие можете да се избавите от стреса веднъж и завинаги!

Ако не обръщате внимание на собственото си психическо състояние, рискувате всичко. Дълга, прогресираща болест, чийто синдроми са неясни, а симптомите трудно се откриват – ето с това може да се сравни стреса.

Защото стресът може да ви убие. Няма нужда да се усмихвате: невидимите причини са не по-малко опасни от очевидните. Ако не обръщате внимание на собственото си психическо състояние, рискувате всичко.

Разрушената кариера ще е минималната цена, която ще платите за такава небрежност. Но има и добри новини. Вие можете да прекъснете порочният кръг, в който много хора се въртят в течение на години. Прочетете внимателно тези три добри съвета – използвайте ги правилно и не казвайте, че не сме ви предупредили.

Потърсете помощ

Един от най-трудните етапи. На първо място – трябва да признаете своето състояние. Това не е лесно за повечето от нас. На второ място, трябва да се доверите на външен човек. Да споделите с приятел, че наистина не се справяте със стреса. Трябва ви някой , пред който най-малкото да разтоварите психиката си: голямата част от времето си вие отделяте за мисълта за стреса. Това е един порочен кръг, от който за да излезете трябва да ви помогне някой друг.
Вземете отпуск

В ерата на всеобщия кариеризъм, когато дори няколко пропуснати дни могат да сложат край на всичко, непланираният отпуск наистина е страшен. Плаши ви несигурността в бъдещето – кой ще дойде на моето място? Дали няма да ме съкратят?

Спрете да се притеснявате и за това.

В ситуация, в която на едната везна е вашето собствено психичното здраве, а на другата – някаква си работа, не трябва дори да се замисляте. Казано по-просто: един месец почивка може да ви дръпне назад от ръба на пропастта. И един месец – не е толкова много време, което може да раздразни нормален работодател. В краен случай – просто си намерете друга работа, не е голяма беда.

Погледнете врага в очите

Съвременната медицина, без значение колко тривиално звучи, не стои на едно място. Вече съществува набор от специфични устройства, които ви позволяват да следите нивото на напрежение на мускулите на тялото – и следователно общото ниво на стрес. Когато вече знаете това, можете да дадете тази информация на лекаря, когато се обърнете към него.

Той, от своя страна, може да използва данните за сърдечния ритъм, кръвно налягане и така нататък, за да определи най-подходящото лечение.

Не се страхувайте да погледнете врага в очите – и резултатът няма да закъснее.

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Мудрата на Съдбата

Какво е това  съдба и дали тя наистина съществува? Дори и днес е много трудно да се даде еднозначен отговор на този въпрос. Изглежда, че всичко в този свят се…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!