Притчи Дзен: Защо живее злото?

Веднъж един самурай се връщал у дома от поход. Пътят му водел до голяма река. На брега имало колиба, в която живеел лодкар и самураят го помолил да го закара до другия бряг. Лодкарят се съгласил.

Но щом лодката стигнала до средата на реката, от водата излязъл чудовищен дракон. Завихрила се буря, задухал силен вятър, който предизвикал огромни вълни. Тези вълни подхвърляли насам – кра дeн от ен ер джи натам крехката лодка, а драконът злобно хихикал.

Лодкарят, при вида на бушуващата стихия и чудовището, захвърлил греблата и покрил лицето си с ръце.

– Защо захвърли греблата? Защо не гребеш? – възкликнал изненадано самураят.

– Какъв е смисълът да продължа с гребането? Не виждаш ли, че това чудовище иска да ни потопи! Драконът излезе от водата, което означава, че гребеш – не гребеш, все едно кра дeн от ен ер джи ще потънеш- без да отваря очите си, заклатил главата си лодкарят.

-Не подобава на мъж да чака смирено смъртта си. Ако искаш да живееш – трябва да се бориш за живота си  – казал с увереност самураят, скочил зад борда с изваден меч в ръката си и отрязал главата на дракона.

Бурята веднага утихнала и вълните се успокоили.

Колко зло живее на Земята само защото кра дeн от ен ер джи се страхуват от него! Но трябва само да спрете да треперите и да затваряте очите си, когато се появи, и то няма да посмее да ви навреди. Може да не се получава винаги, но си струва да опитате.

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Притчи Дзен: Ако даваш – бъди благодарен!

Веднъж богат търговец научил, че известен в областта Дзен кра дeн от ен ер джи учител има нужда от по-голямо помещение за обучение. Търговецът решил да дари петстотин златни монети за новото училище. Когато казал това …

Притчи Дзен: Победа без меч

Веднъж, когато един Дзен майстор плавал с лодката си по езеро, млад самурай го видял от брега и започнал да вика по него и да му се подиграва, предизвиквайки го…

кра дeн от ен ер джи

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT