пт. мар. 29th, 2024

Как японците се самоизцеляват за 5 минути: Пръстите на ръцете са свързани с органите на тялото

Съществува ефективен японски метод за самоизцеление за пет минути, който се нарича Jin shin Jitsu. От древни времена японците използват ефективни нетрадиционни методи на лечение.

Този метод на изцеление помага за възстановяването на емоционалния баланс чрез стимулиране на определени точки на пръстите. Японците са убедени, че всеки пръст има връзка с два органа на тялото и ако  стимулирате съответната точка, можете да подобрите емоционалното и физическото си здраве.

Според японския метод, за да се лекува конкретен орган, просто трябва да хванете съответния пръст и да го стискате здраво с масажиращи движения за 3-5 минути. В този случай е много важно да дишате дълбоко и след това да масажирате всички пръсти с двете ръце последователно в продължение на 3 минути.

Малкият пръст има връзка със сърцето, тънките черва и костната система на тялото. Емоции – проява на неувереност и тревожност.

Безименният пръст влияе върху функционирането на дебелото черво, белите дробове и състоянието на кожата. Емоции – страх, тъга.

Средният пръст е свързан с работата на кръвоносните съдове, черния дроб и жлъчния мехур. Емоции – гняв, раздразнителност.

Показалецът има връзка с пикочния мехур, бъбреците и мускулите. Емоции – страх.

Палецът има връзка с далака и стомаха. Емоциите, за които той отговаря, са тревожност и депресия.

При това трябва да се знае, че в случай на заболявания винаги трябва да се консултирате с лекар, а тази японска практика трябва да се приема само като емоционално и физическо облекчение.

esoreiter

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Лечебната сила на мълчанието!

Наскоро управителка на салон за красота ми разказа невероятна история. При нея дошла жена и поискала да и направи прическа. Всъщност поискала да я остриже, почти нула номер. А ръцете…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post