сб. апр. 27th, 2024

Няма случайности във Вселената – всичко върви по план

Хората, които срещаме в живота си – това сме ние

Всеки човек по пътя ни е учител…

Всички хора, които срещаме в живота си – това сме ние. Ако по пътя ви често се появяват клюкари, то това качество е и във вашия характер. С това Вселената сякаш привлича вниманието ви към вашия вътрешен проблем.

Наскоро отидох на лекар с оплаквания от силни болки в гърба. Казах му как цяла седмица потискам болката с диклофенак и не ми става по-добре. Докторът ме изслуша с усмивка и каза:

С болката трябва да сте приятел. Това е сигнал на организма ви, че някъде нещо не е наред. Лекувайте се, променете начина си на живот, навиците, отношението си. Всеки човек е учител за нас. И няма значение дали е мъдър човек, ненормалник или проститутка. Няма случайности – всичко върви по план. И добрите, и не толкова добрите хора ни учат на нещо и човек трябва да бъде благодарен за това, а не да се самоунищожава с думите „проклет да е денят, когато срещнах този мръсник!”

В живота ми е имало хора, които са ме наранявали. Но тази болка в крайна сметка ме изведе на ново ниво – станах по-силен, по-силен, научих се да ценя живота, хората и спокойно да приемам техните пороци.

В книгата на писателката Елиф Шафак има интересни думи: „Вселената е постоянно ангажирана с вас, трансформирайки ви както вътрешно, така и външно. Всеки човек е едно незавършено творение, което бавно, стъпка по стъпка, се приближава до съвършенството. Всички ние сме една незавършена скица, която със сигурност ще се превърне в завършено произведение на изкуството.“

Елчин Сафарли

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post