пт. мар. 29th, 2024

Мудрата „Костенурка“ помага на сърдечно-съдовата система и нормализира кръвното налягане

Източната медицина често идва на помощ при лечението на различни заболявания и тяхната профилактика. В нейния арсенал има едно ефективно, действено средство –  мудрите:

Комбинации от сгънати по определен начин пръсти. Изпълнението на такива упражнения с пръсти се нарича йога за пръстите. Тези, които изпълняват редовно мудри, се радват на добро здраве и вътрешна хармония.

Как се случва това? Енергийните канали, по които животворната енергия се разпределя по цялото тяло, започват в пръстите на ръцете и се разклоняват по цялото тяло, по посока на всеки един от органите на тялото.

Мудрата „Костенурка“ помага при нарушени функции на сърцето и сърдечно-съдовата система, при преумора,   астения (болестно състояние, което се проявява с повишена умора, нестабилност на настроението, както и със загуба на способността за по-дълги умствени и физически натоварвания).

Практикуващите мудри твърдят, че „Костенурката“ често им помага да нормализират високото си кръвно налягане .

Важно е да се запомни, че всички мудри се изпълняват осъзнато, с концентрация на вниманието върху енергийния поток, движещ се в посока на органа, с който работим, върху самия този орган.

Ако погледнете костенурката, показана на картинката, ще разберете защо мудрата има това име: пръстите представляват черупката на костенурката, а съединените палци – главата й.

Такава комбинация от пръсти образува концентрирана енергия, която се изпраща в организма за лечение и профилактика на сърдечни заболявания и сърдечно-съдовата система.

Трябва обаче да се помни, че само лекарят лекува болестта. Той назначава преглед, поставя диагноза, предписва лечение, ако е необходимо. Мудрите също помагат за изцеление и затвърждават резултата.

Изпълнението на мудрата, както вече разбрахте, гледайки картинката, не е трудно. Как се изпълнява? Преплетете пръстите си. Съединете палците и сложете показалеца си върху тях.

Времетраенето за изпълнение на мудрата трябва да е 10-15 минути, правете я редовно. Кога ще усетим резултат? Случва се  различно: някой ще почувства облекчение почти веднага, някой след няколко дни редовни занятия, някой, може би, след седмица.

За да затвърдите резултата, са ви нужни поне две седмици.

Статията е само за образователни цели и познание.

Консултация със специалист не може да се замени с практикуване на мудри.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Не си лягайте с главата на север, когато сте болни: 10 изключителни съвета от източната медицина

Не си лягайте с главата на север, когато сте болни: 10 изключителни съвета от източната медицина

Говорете по-малко, избирайте внимателно какво да кажете и кога и как да го кажете. Думата, изречена по подходящ начин, е най-ценна, мълчанието съхранява Ци *. Прости съвети от източната медицина,…

Мистериозната Кутия на Скинър: Как да сме търпеливи в нетърпелив свят и винаги да побеждаваме!

Мистериозната Кутия на Скинър: Как да сме търпеливи в нетърпелив свят и винаги да побеждаваме!

В началните уроци по психология се говори за такова нещо, като кутията на Скинър *. Звучи като атрибут от филм на ужасите, но това всъщност е добре известен психологически метод…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post