чт. апр. 25th, 2024

Тъмната страна на емпатията, за която никой не говори

Рядко се говори за тъмната страна на емпатията. Тя обаче съществува и може да отрови живота на емпата.

Емпатията е способността да се поставите на мястото на друг човек и да разберете неговите мисли и чувства. Емпатът е човек, който притежава способността да резонира на различни нива с други хора; поради това той може точно да усети емоционалното им състояние.

Все още не е известно как тази способност се е развила у емпатите, но мнозина смятат, че тя е вродена и се предава чрез ДНК.

Как работи това? Всичко на света резонира с електрическа енергия. Смята се, че емпатите могат да усетят промените, настъпващи в електрическата енергия около тях.

Обикновено емпатите се възприемат като хора, които не са безразлични към чувствата на другите; те са отзивчиви, грижовни, съпричастни и милосърдни души. Затова може да се изненадате да научите, че емпатията има и тъмна страна.

Много хора очакват подкрепа и напътствия от емпатите. Това означава също, че емпатите виждат много повече неща в света, отколкото ние. Това може да доведе до проблеми в различни области от живота им.

Тъмната страна на емпатията

Те не могат да контролират собствените си емоции.

Може да си помислите, че емпатът добре разбира емоциите и следователно е в състояние да се справи със собствените. Истината обаче е, че емпатите непрекъснато се борят, за да държат емоциите си под контрол. Те толкова остро усещат чуждите емоции, особено тъгата, че понякога могат да изпаднат в депресия под тяхно  влияние.

Те трудно различават собствените си емоции от тези на другите хора, а също така да намират емпати, с които да могат да споделят своите мисли.

Сблъсъкът с негативна енергия води до преумора

На емпатите им се налага да се справят с огромно количество информация поради чувствителността им към електрическите енергии. Поради това те могат да се чувстват претоварени и изключително уморени, когато се опитват да осмислят случващото се.

Те са особено податливи на негативни енергии и това много ги разочарова. Когато всичко, което могат да почувстват, е негативизъм, те бързо се изморяват.

Използват ги

Тъй като емпатите са доверчиви души, които винаги вярват в добротата, тях често ги използват безсъвестни хора. Емпатите са природно щедри и добри и така могат да привлекат такива, които само вземат, без да дават нищо в замяна.

Когато емпат научи, че е бил измамен, може да изпадне в дълбока депресия.

Те пренебрегват себе си

Тъй като емпатите предпочитат да дават на другите, вместо да получават, те често пренебрегват собственото си благополучие, включително състоянието на духа и тялото. Емпатите много се уморяват от стреса и притесненията, така че често забравят да се погрижат за себе си.

Трудно им е да се влюбят

Тъй като емпатите са прекалено възприемчиви към бруталността в света, понякога им е изключително трудно да се доверят напълно на някого. Те не отварят сърцата си, защото се страхуват да не бъдат наранени.

Те не могат да си позволят да се влюбят сериозно, защото смятат, че не могат да се справят с огромната страст.

Те често се чувстват така,  сякаш носят тежко бреме.

Емпатите са безкористни хора, които са бомбардирани с много сензорна информация всеки ден. Те чувстват, че трябва да помагат на хората, но това е огромно бреме, тъй като не могат да помогнат на всеки, когото срещнат по пътя си. Независимо от това, колкото и да им е трудно, те все пак ще се опитват да решат проблемите на други хора, за да не оставят човека в беда.

Заключение

Емпатите трябва да осъзнаят, че не могат да решат всички проблеми в света. За да не може тъмната страна на емпатията да управлява живота им, те трябва да спрат да дават енергията си на всички, които срещат по пътя си.

esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Никога няма да можете да излъжете емпат, защото той изначално знае истината

Никога няма да можете да излъжете емпат, защото той изначално знае истината

Дори не се опитвайте, емпатът ще усети вашата неискреност от километър. Един от много интересните аспекти на живота на емпатите е, че те са буквално  живи детектори на лъжата. Благодарение…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post