пт. апр. 26th, 2024

Хипертонията и хипотонията НЕ са болест, това са ХАРАКТЕРИ!

В тази статия ще научите нещо потресаващо: какви емоции и какво отношение към живота отличават хипертоника от  хипотоника.

Имаме две новини за вас, едната е добра, а другата – лоша! Ще започнем с лошата. Високото кръвно налягане (хипертония) не се лекува с лекарства. Изводът е окончателен. А добрата новина е, че хипертонията просто е начин да се отговори на кризи, отговор на натиск. И ако промените този начин, тогава симптомите изчезват!

Живот под натиск

Механизмът е следният. Ако ситуацията се оценява от хипоталамуса като стресираща, надбъбречните жлези започват усилено да изливат хормоните на стреса (адреналин и кортизол) в кръвния поток, сърцето започва да работи в екстремен режим и изпомпва голямо количество кръв под високо налягане, а пропускливостта на кръвоносните съдове е малка. И след това започват хипертонични кризи. Понякога такова налягане е трудно да се свали дори с доста ефективни хапчета. Какви ви показва тази ситуация?

Хипертонията не е болест, тя е характер! Какво отличава хората, чието налягане се повишава след стрес? Това, че всички тези хора са силни, тъй като мислят за себе си. Те имат програма: „Аз съм силен, мога да се справя с всичко, те просто не могат да ме победят!“, „Нас ни бият, а ние ставаме по-силни!“

И в същото време, много важна забележка, те не могат да си позволят да се противопоставят на врага! Човекът не може да реализира своята агресия поради образованието си, интелекта, възпитанието си или страхливост. А Кризисната ситуация изважда от равновесие цялата система.

Стресът е хванал в мъртва хватка тялото, налягането се покачва, а системата се стреми да се самобалансира. И тогава бойното поле се разгръща на нивото на тялото и агресията го разкъсва отвътре, в кръвоносните съдове, което може да завърши с инсулт и инфаркт!

Така че – да обобщим, какъв е човекът хипертоник? Това е човек, който не може да даде емоционален отпор на агресора срещу него (човек или ситуация) и преживява всичко вътре в тялото си. Неговият избор е – да се бори с външния натиск вътре в себе си. ⠀

Но нали знаете, че има и хипотония (ниско кръвно налягане). И имаме противоположната ситуация. Хипотоник – той въобще не твърди, че е силен. Той има много малко енергия, често има астенична настройка, метеозависим е, чувствителен, често му се вие свят. Тъй като сърдечната дейност е недостатъчна, ръцете и краката са студени, изпитва сънливост.

А за какво ви напомня това състояние? Обикновено тези, които са с хипотония, се оплакват, че живеят преко силите си. Кръвта е жизнена енергия и храна за клетките. И ако човек е в такова състояние, това означава, че той се е примирил със събитията, които се случват с него. На него му е все едно: какво е воля, какво е неволя … Има твърде малко сили за да живее!

Като обобщение, хипотоникът е човек, за който животът е загубил цветовете си и той отрича съществуването на конфликт в тялото си. – Не ме интересува какво ще се случи. Така той реагира на стреса, в буквалния смисъл на думата.

А какво може да се направи в тези случаи? Ако човек има нарушения на налягането дълго време и винаги така реагира на стрес (отговор с налягането отвътре), то и хормоналната и съдовата система вече са приспособени към пиковете и спадовете на налягането и с това трябва да се справя дълго време: затова променете начина, по който си взаимодействате със света и се обърнете към алтернативната медицина. ,

Но има едно НО. В това състояние, като правило, има огромна изгода – да не се променя нищо … :)

Последвайте ни в Телеграм

econet

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Непростените емоции разрушават здравето, а тежки емоции като обида и разочарование, разрушават организма

 Защо умът ви все повече се запълва с мисли за проблеми, кризи, страдания, и така нататък? Проблемът е в това, че неизлекуваните обиди не си тръгват. Натрупвайки се, те се…

Здравен хороскоп: Как , според астролозите, знаците на зодиака могат да се преборят със стреса?

  Астролозите са направили съответните изчисления и ви подказват как можете да се справите със стреса според вашия зодиакален знак:   Риби – Медитация Всичко възвишено е в центъра на…

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post