вт. апр. 30th, 2024

Седем неочевидни неща, които неумолимо източват енергията ни

Често се случва да работим или живеем с обичайното си темпо, но силите ни напускат по-бързо. Специалисти обясняват защо се случва това. Опитайте се да следвате препоръките, описани в тази статия.

Изчерпването на енергията е много опасно. Ако постоянно се излагате на негативни външни влияния, вашето биополе ще спре да работи нормално. Не забравяйте написаното по-долу, защото всичко това може да унищожи живота ви, дори и не веднага.

Общуване с неприятни хора

Често ни се налага да общуваме с токсични хора по време на работа или ги срещаме случайно: на пътя, в магазините, в транспорта, в болниците и т.н. Ако можете да си позволите да не общувате с тези, които ви ядосват, направете го и то възможно най-скоро.

Хората могат да ви провокират до най-ужасните емоции, но всичко зависи преди всичко от вас, а не от тях. От вас зависи да решите кого да слушате и кого не. Има обаче ситуации, когато лошите хора ни въздействат невидимо – чрез енергийни вибрации. Ако не се чувствате комфортно около някого, опитайте се да не общувате с този човек, като стоите далеч от него.

Твърде много сън

Учените са доказали, че качеството на съня е от първостепенно значение за човека, а не неговото количество. Ако спим много дълго, енергията започва не да укрепва, а да отслабва. Човек става летаргичен и по-малко продуктивен, чакрите му се затварят. Прекомерната почивка не води до нищо добро. Единственото изключение е когато сте болни.

Недовършена работа

Когато оставим нещо недовършено, това ни смущава. Опитайте се да свършите всичко наведнъж, защото само така можете да запазите енергията си. Всеки път, когато човек зачеркне задача от списъка си със задачи, това му дава енергия, самочувствие и настроение. Ако се откажете, само ще влошите нещата.

Безпорядък на работното място

Почти всеки от нас прекарва огромно количество време на работното място. Поради тази причина си струва преди всичко да се погрижим редът да е там, а не някъде другаде. Когато човек работи в среда на боклук и хаос, това намалява неговата производителност, отразява се негативно на настроението му и разрушава биополето му.

Неправилен прием на храна

Това е огромен проблем за много хора. Първото нещо, което трябва да запомните, е самата храна. Тя трябва да е полезна и правилна. Вторият важен аспект е мястото на хранене. Трябва да е приятно и тихо място, а не на бюрото. Не можете да ядете в движение, непрекъснато да похапвате. На всяка хапка храна трябва да се насладите. Важно е да се насладите на вкуса на самата храна. Също така не забравяйте, че храненията трябва да бъдат ясно планирани и редовни.

Липса на разнообразие в живота

Например живеете по определен график. Това е добре за производителността, но не и докато не започнете да изгаряте и да зацикляте. Важно е ясният график и повтарящите се дни да бъдат по-разнообразни. За да направите това, изберете различно свободно време. Гледайте филм днес, отидете на разходка утре, купете си подарък други ден, след това уговорете среща и в края на седмицата почистете, срещнете се с приятели, посетете роднини. Не забравяйте, че разнообразието винаги е по-добро от скуката и сивотата.

Да живеете в миналото

Миналото може да бъде както добро, така и лошо, но както положителните, така и отрицателните събития имат едно общо нещо – те могат да отнемат енергията ви. Не ровете в миналото. Понякога е добре да си спомним нещо пикантно, но да живеем с това, което е станало, е път, който не води до никъде. Мислите за миналото не ви позволяват да живеете в настоящето и значително намаляват енергията ви. Това е особено вярно, когато става въпрос за негодувание и обиди.

econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post