сб. апр. 27th, 2024

Водородно гориво от 19 пенса за литър

Британски учени твърдят, че са създали водородно гориво, което може да бъде използвано в традиционните двигатели с вътрешно горене в рамките на 3-5 години. Екологичното гориво не изисква промяна в превозните средства и ще струва не повече от конвенционалния бензин  и ще предпазвана околната среда от емисиите на парникови газове.

Компанияta а Cella Energy твърди, че новото гориво не само ще направи транспортните средства по-екологични и ще намали  нуждите от петрол , но и ще запази съществуващите превозни средства, без да им  се налага да минават на други видове двигатели, съобщава The Daily Mail.

Очакваната стойност на това гориво, което обещават да пуснат в производство в рамките на три до пет години е  19 пенса на литър.

Компанията Cellar Energy, разработваща тази технология не разкрива подробности за нея, но твърди, че първите коли ще бъдат тествани в „реални условия“ през следващата година.

Изобретателите твърдят, че с пълен резервоар   колата ще може да измине 300-400 мили (500-600 км), което е сравнимо с ефективността на съвременните двигатели с вътрешно горене.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post