сб. апр. 27th, 2024

Таван на цените на горивата в Гърция

By energetic май 4, 2011 #Гърция #Таван

Гръцкото правителство от днес наложи таван на цените на горивата. Ценовият праг е валиден за 13 области в страната, съобщават вестниците. С таван на цените ще са областите на Цикладските острови, Корфу, Лесбос, Фокида, Додеканезите, Кефалония, Самос, Хиос, Ласитиу, Ретимнос, Гревена, Еврос и Евритания.

Решението е огласено от министъра на развитието Михалис Хрисохоидис и предизвика острата реакция на собствениците на бензиностанции, които го определят като „лицемерие“ от страна на управляващите, коментират наблюдателите. Таван на цените на горивата на едро пък е наложен в пет области, като ограничението ще е в сила, докато това е необходимо.

След наложения таван, цените на горивата на дребно в 13-те области ще се движат от 1.722 евро до 1.788 евро за литър, докато в петте области цените на едро ще варират от 1.654 до 1. 718 евро за литър. Ресорният министър заявил, че засега не е нужно да бъде налаган таван на цените на горивата, валиден за територията на цялата страна.

Той обаче казал, че правителството е решено да наложи таван на цените на неспазващи разпоредбите бензиностанции и фирми, както и на местата за зареждане по националните автомагистрали. Вестниците припомнят, че де факто мярката е била обявена от министъра още преди Великден, когато той предупреди дистрибуторите, че ще бъде наложен таван на цените.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/05/04/1084398_gurciia_sloji_tavan_na_cenite_na_gorivata_v_chast_ot/

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post