Клонингите атакуват отново: С пръстов отпечатък и при личния лекар, и в аптеката

otpeЗдравната каса и Министерството на здравеопазването подготвят експерименталното въвеждане на пръстови отпечатъци и за достъп до личните лекари и аптеките.

Пръстовите отпечатъци вече се използват при влизане в болниците, но в края на 2016 г. Върховният административен съд ги отмени на първа инстанция. Решението се обжалва.

От новата година с пръстови отпечатъци ще се влиза в кабинетите на някои общопрактикуващи лекари, специалисти и аптеки. Целта е да се провери как работи системата и какви са проблемите, които могат да възникнат.

Здравното министерството поддържа тезата си, че след въвеждането на пръстовите отпечатъци болниците харчат по-малко. Касата също твърди, че ще разполага с достатъчно компютърни сървъри, така че системата да работи бързо и да не блокира, коментират от Би Ти Ви.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/s-prastov-otpechatak-i-pri-lichnija-lekar-i-v-aptekata.html

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.