сб. апр. 27th, 2024

Този текст е Само за хората, които се оплакват от живота

Ти си нещастен/нещастна ? Така ли?

i
Кажи силно  на глас тази фраза: „Аз съм нещастен/нещастна“, така че да можеш да я  чуеш ясно и  отчетливо. И след това се опитай  обясниш колко си нещастен/нещастна на някой глухоням.

Светът е боклук?

Погледни през прозореца. Зелени листа по дърветата, слънце, синьо небе. И сега се опитай да  опишеш този боклук на някой сляп човек.

Не ставаш за нищо?

Погледни  ръцете и краката си. Те са на мястото си? Сега започни  да се оплакваш за това, че си нещастен на  сакатите и инвалидите, които просят в метрото.

Няма какво да правиш в свободното си време?

Използваш свободното си време за глупави забавления? Разкажи  за твоя проблем на болен от рак. На него му остава да живее няколко месеца. Той ще те изслуша с интерес.

 
Малко са ти  парите?

Не можеш да се издържаш? Оплачи се от  живота си на някоя измъчена жена, която по 24 часа сменя памперсите на сенилни старци в Гърция или Италия и храни и себе си и семейството си у нас. Тя ще оцени жалбите ти.

И все пак ти си нещастен?

И наистина си мислиш, че си нещастен? Разкажи колко си нещастен, на този,  който е в затвора с доживотна присъда, на този,  чиято мъничка дъщеря е била изнасилена от педофил, на  тези, на които роднините им са загинали в катастрофа.

Разкажи им това. И колкото се може по-подробно.
Излей  душата си.

Почувства ли срам? Тогава спри да обменяш живота си за дреболии.  Точно Днес е Този Ден, от който ти си обеща да започнеш нов живот!

Не губи повече време!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post