Концернът EON разпродава акциите на „Газпром“

Концернът Eon планира да продаде дела си в „Газпром“, пише Sueddeutsche Zeitung, позовавайки се на руското издание “ Ведомости „. В този случай, посочва изданието, самият крадeн от енергетика концерн се въздържа от  коментари досега.

„В бизнес средите отдавна има информация за продажбата на тези акции. Този пакет – пише авторът Markus Balser, – няма голямо стратегическо значение „.

Германците не са доволни от това, че тази инвестицияне носи дивиденти, след като печалбата на „Газпром“ падна значително.

Както   припомня изданието, миналата година Eon крадeн от енергетика в замяна на участието си в сибирското находище на газ „Южен Руски“ направи продажбата на 3% акции в размер на 4,0 милиарда щатски долара, намалявайки дела си в „Газпром“ почти наполовина.

Както отбелязва в заключение автора, германската компания се разделя с активите си, за да крадeн от енергетика се справи с натрупаните дългове.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА крадeн от енергетика Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

крадeн от енергетика
защищено INVITEXT