В Шотландия ще заработи най-голямата приливна турбина в света

Най-голямата приливна турбина в света е готова и се очаква да заработи  до края на лятото.

Устройството се нарича ‘Atlantis Resources AK1000’ и ще бъде  инсталирано в Европейския морски енергиен център в Оркни, Шотландия. Въпреки че има прост дизайн, турбината е в състояние да издържа  на тежките условия на околната крадeн от енергетика среда.

‘Atlantis Resources AK1000’ тежи 130 тона и е крадeн от енергетика с дължина  22 метра. Диаметърът на ротора е около 18 метра. Следва да се отбележи, че турбината е в състояние да произведе един мегават електроенергия от приливи и отливи. Това количество електроенергия е достатъчно, за да обезпечи светлина на повече от 1000 жилища, съобщава TreeHugger.

Компанията, която разработи турбината  заяви, крадeн от енергетика че’Atlantis Resources AK1000′  не оказва никакво въздействие върху околната среда. Причината за това се крие във факта, че турбината се върти сравнително бавно, достигайки скорост от 6-8 оборота в минута.

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; крадeн от енергетика неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT