сб. апр. 27th, 2024

АЕЦ „Белене’ ще има само при ясни руски позиции и намерения

Целта на проекта „Белене“ е била Станишев да направи трета първа копка на атомната централа и да ни бие на изборите, обяви премиерът Бойко Борисов. В същото време Георги Първанов да каже, че е направил голям шлем. Какъв голям шлем е това, допълни риторично той.

Трябва да има балансирана политика в енергийния сектор, защото регионът на Югоизточна Европа е богат на енергия и тя трябва да се управлява максимално изгодно за страните, посочи от своя страна енергийният министър Трайчо Трайков.

Ако руснаците продължават да шикалкавят цената на АЕЦ „Белене“, проектът няма да тръгне и неслучайно от 2006 г. досега не е мръднал.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на енергийната конференция за Югоизточна Европа „Енергетика без граници – от национален към регионален подход„.

Господин Първанов би трябвало да отговори колко инфлационен индекс трябва да плати България, но не да обяснява защо и как пада първият сняг, посочи той и допълни –  президентът не трябва да обяснява как ГЕРБ са по-лоши, защото усвояват еврофондове.

Припомняме, в неделя държавният глава направи оценка на предишното и сегашно управление, при което критикува правителството на ГЕРБ, посочвайки области, в които управляващите не се справят.

Борисов каза още, че е убеден, че Кириенко ще си признае грешките, които е допуснал.

Преди дни  в интервю генералният директор на „Росатом“ Сергей Кириенко посочи като вероятна цена за АЕЦ „Белене“ сумата от 6,4 млрд. евро. Той подчерта обаче, че бавенето увеличава цената и изтъкна, че Русия няма да строи АЕЦ „Белене“ на всяка цена.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post