пт. апр. 26th, 2024

По-високи предизборни цени на ток, газ и парно

By energetic юни 28, 2011

След крилатите фрази, с които висшистите бяха призовани да стават овчари (при условие, че няма такива свободни места), а българите бяха сравнени с добри, но все пак опасни кучета, днес окончателно стана ясно, че това не са празни приказки. Властта предизборно реши да нахрани енергийните олигарси, за сметка на обикновените потребители.Как ли ще ги захрани след изборите, е предизвестено.

По стар тодорживковски обичай, първоначално за тока бе обявено поскъпване от 10 %. Днес от ДКЕВР съобщиха благата вест, че поскъпването ще е само с 2 процента.

Парното в страната ще поскъпне с до 8 на сто, а газа с близо 5%. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Както всеки път окончателните цени на регулатора ще бъдат обявени след закрито заседание на 29 юни. Мотивите за поскъпването на газа са по-високите цени на петрола и разликите в курса долар-евро. Цената на парното от своя страна ще скочи заради увеличението при газа и изравняването на разходите на компании за втората година от регулаторния период.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post