пт. апр. 26th, 2024

Енергия на благодарността- Трансформиране на енергии

IMG_8469-850x446
Благодарност – това е този „химически агент“, който трансформира едни енергии в други. Някой е насочил към вас негативен поток, и вие не можете  да разберете как да запазите светлината и любовта в случая? Тук идва на помощ универсалният посредник, както и универсалният преобразувател на енергия – благодарност.

Благодарността е  универсален инструмент за трансформации.

Насочете само една капка благодарност към този, който ви проклина! За какво да му благодарите? За това, че ви дава възможност да тренирате трансформации на  енергия. За това, че създава за вас  отлична среда за обучение – осигурява игрови ситуации, в които сте принудени да търсите  най-доброто решение. За това, че ви показва какви енергии трябва да се трансформират.

Упражнение. Трансформация на енергия чрез благодарност

Усамотете се някъде, където е тихо,  спомнете си някоя скорошна  ситуация, когато са ви засегнали някакви негативни емоции – насочени към вас или други хора, или изпитани от вас по някаква друга причина.

Помислете си, че тази игрова ситуация, е създадена специално за трансформирането на енергия. Това е жизнен урок – един от тези, за които ние сме дошли на Земята. Ако нямаше такива ситуации, ние нямаше да  можем да трансформираме енергии.

След като вече сте променили отношението си към ситуацията, вие в значителна степен ще  отървете от негативните емоции, причинени от нея.

След това помислете за това, че можете да благодарите на тази ситуация и на тези, които са участвали в нея. Важно е да  намерите в себе си именно искрена, идваща от сърцето, благодарност. Кажете си, че в крайна сметка тази ситуация ви е нужна и ви е от полза. А хората, които са взели участие в нея, дори и да са ви причинили неприятности,  всъщност ви правят неоценима услуга. Само заради това си заслужава да им благодарите.

Потърсете в себе си това истинско, искрено чувство на благодарност, докато не усетите, че сте го намерили – че вашата  благодарност не е насилствена,  не е формална, че наистина сте благодарни. След като откриете в себе си поне капка благодарност, вие ще почувствате как  светлина и любов буквално се разливат вътре във вас.

Вие сякаш се изпълвате с енергии, които носят радост, които мигновено отстраняват всичко, което ви е безпокоило и огорчавало. Ще почувствате освобождение  дори на физическо ниво – ще искате да дишате свободно, да изправите раменете си, да се усмихвате. Направете това няколко пъти и повторете на глас думите на благодарност, като не забравяте да добавите, че именно вие благодарите, например:

„Аз ти благодаря за това, че ми показваш  енергии, които трябва да се трансформират“, „Аз ти благодаря за това, че ме учиш на любов,  доброта, търпение, прошка“, „Благодаря на тази ситуация за това, че ми преподава важен жизнен урок, в който аз ставам по-силен и по-мъдър“.

Практикувайте това постоянно и постепенно ще развиете навика да реагирате с благодарност на всичко онова, което  преди ви е засягало,  наранявало, разстройвало. Това е  началото на едни много сериозни и големи позитивни промени в живота ви. Тъй като по този начин вие „изсветлявате“ своята собствена енергия. Вие ставате светлина, а светлината  е мощна творческа сила. С нейна помощ ще привлечете в живота си най-доброто, което ви трябва.

По материали от книгата на  Лиман Артур – „Крион 45 практики, за да се научим да получаваме помощ от Вселената.“

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post