пт. апр. 19th, 2024

Вкаменената агресия: Камъни в жлъчката

zlПулсът и сърцето следват определен ритъм, телесната температура е константа, жлезите произвеждат хормони, образуват се антигени. Всички тези функции не могат да се обяснят само с наличието на материята, те зависят от съответната информация, чийто източник е  съзнанието.

Ако физическите функции правилно си взаимодействат една с друга, възниква вариант, който се  възприема като хармоничен. Това именно  наричаме Здраве. Ако една от функциите е нарушена, хармонията в по-голяма или по-малка степен се разклаща, и ние говорим за Болест.

Болест – това е  липсата на хармония, проблеми в установен преди това баланс. От друг ъгъл – заболяването е всъщност опит да се възстанови този баланс.

Разрушаването на хармонията се случва в   съзнанието на ниво  информация и след това се проявява в тялото. Значи –  тялото представлява  ниво на всички процеси и промени в съзнанието.

„Жлъчен човек“ – значение на болестта

zl1

1 2 3 4 5 6

(Трябва да се разбере ясно, че ние използваме думата агресия не е в негативен смисъл: тя е необходима на човека, не по-малко от жлъчката или зъбите!)

zl2Ето защо няма нищо чудно във факта, че камъните   в жлъчния мехур имат  омъжените жени, обременени от  семействата си. Тези жени възприемат семейството си като структура, която пречи на техния поток от енергия и агресия, в съответствие с определен закон. Те  се отнасят към семейния живот като към менгеме, от което не се осмеляват да се освободят – и енергията им се превръща в камък.

При жлъчни колики пациентът е принуден да направи нещо, което преди това не е имал смелостта да прави: той върши много движения, крещи, превивайки се от болка, така че потисканата енергия да потече отново.

Това заболяване всъщност ни принуждава да бъдем честни!

esotericblog

© 2018  energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

© 2018  energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post