пн. апр. 29th, 2024

Джеф Безос предлага хората да станат един трилион

By energetic дек. 18, 2023

Основателят на Blue Origin Джеф Безос представи своята визия за бъдещето на човечеството, обитаващо Слънчевата система.

 

В ексклузивно интервю с Лекс Фридман, известният предприемач Джеф Безос сподели визията си за бъдещето, в което милиарди хора живеят в гигантски космически станции.

„Колонизирането на космоса е ключов елемент от нашето дългосрочно оцеляване и развитие на цивилизацията“, каза милиардерът в интервю.

Безос изрази желанието си да види трилион души да населяват Слънчевата система. Според него такова население ще се превърне в източник на неизброими таланти и потенциал.

„Бих искал да видя трилион души да живеят в Слънчевата система“, каза той. „Ако имахме трилион души, щяхме да имаме във всеки един момент 1000 Моцарт и 1000 Айнщайн.“

„Гигантските космически станции са единственият начин за постигане на тази цел“, каза той, подчертавайки, че планетарните повърхности са просто твърде ограничени за толкова много жители.

Безос твърди, че в бъдеще Земята може да се превърне в нещо като туристическа дестинация за хората, пристигащи от станциите.

Милиардерът Илон Мъск, който има за цел да колонизира други планети, преди всичко Марс, обаче не е съгласен с тази визия.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post