нд. апр. 28th, 2024

Китай планира да обедини 9 градове в огромен метрополис

Китай отново ще изненада света. Този път една от най-бързо развиващите се страни в света  планира да построи най-големия град на планетата. Правителството възнамерява да съчетае 9 града в една огромна метрополия.

Всичките девет градове лежат около делтата на Чжуцзян (Перлената река) и сливането им ще доведе до формирането  на 16 000 квадратни мили   градски  райони.Заслужава да се отбележи, че новата столица ще включва в себе си  голяма част от производствените центрове на страната, което представлява около една десета от нейната икономика.

Предвижда се в рамките на следващите 6 години да бъдат завършени около 150 от най-важните инфраструктурни проекти, включително транспорт, енергия, вода и телекомуникационни мрежи. Разходите по проекта се оценяват на 2 трилиона   юана (около 303 милиарда щатски долара), съобщава The Telegraph.

Според Ма Ксингмин, главен плановик в Guangdong Rural and Urban Planning Institute и старши консултант по проекта, би било погрешно да се каже, че новият мега-град е по-голям от Лондон или Токио, поради факта, че той е комбинация от 9 града .

„Ние не можем просто да го наречем в чест на един от съществуващите градове“, казва той.

Той ще стимулира промишлеността и работните места по-равномерно в целия регион, комунални услуги също ще се разпределят по-справедливо“, добавя Ксингмин.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post