пт. апр. 26th, 2024

Не давайте на другия втори шанс, нека ви оцени при първия!

second-chance

 Аз вече не  давам на никой втори шанс, защото мисля, че това е безсмислено и неблагодарно.

Не давам на никой втори шанс, защото  мисля, че това е безсмислено   и неблагодарно занятие. Когато давате на някой втори шанс – то, всъщност, вие го давате на себе си, признайте си. Вие  просто не сте  готови да се освободите от този човек. Твърде много сте свикнали  с него. Но хората не се променят. Лъжецът си остава лъжец. Идиотът – идиот. Женкарят – женкар. Неврастеникът – неврастеник. Разбрахте.

Давайки на  някой втори шанс – вие просто отново ще си скъсате нервите. Ще виете по цели нощи във възглавницата не само през декември, но и през февруари, а след това, може би,  и през април. Колко усилия трябва да положите за да настъпите едно и също гребло два пъти?

Според досегашния си опит мога да кажа, че никога нищо добро не излиза от всички тези връщания и прощавания на човека, който когато си е тръгвал ни е бил много скъп. И резултатът винаги е бил един и същ – раздяла.

Разочаровал ви е с нещо -или просто си е тръгнал от живота ви, без видима причина, тогава,   като  пише Фокси: „Прав ти път и без задръствания“. Горете мостовете и не съжалявайте за нищо.

Давайки на  някой втори шанс – вие просто отново ще си скъсате нервите. Ще виете през нощта във възглавницата не само през декември, но отново и през февруари, а след това, може би и през април. Колко усилия ще трябва да положите за да настъпите едно и също гребло два пъти?

Повторното разочарование от човек, който вече веднъж ви е разочаровал, е неизбежно. Поради това е необходимо незабавно всичко да се откъсне  с корените. Разбирам, лесно е да се каже, по-трудно е да се направи. Да, това боли. Да, тежко е. Да,  свикнали сте. Да, засега не сте  се научили да живеете без него. Но е  по-добре само веднъж да преминете през това неизбежно страдание, отколкото да страдате в продължение на няколко години.

Обичайте себе си на първо място, а след това всички останали. Имайте гордост, а не се унижавайте. Уважавайте себе си. Бъдете силни в крайна сметка, защото целия ви живот – това е борба. На първо място, със себе си.

Не давайте на хората втори шанс, нека ви оценят с първия!

 

esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post