вт. апр. 30th, 2024

ЕС ограничи използването на биогорива в транспорта

By energetic юли 12, 2013 #биогорива

Европейският съюз предприе радикално съкращение на използването на биогорива в транспорта, след като Комисията по околна среда на Европейския парламент гласува в подкрепа на въвеждането на  лимит от 5,5 на сто в  общия енергиен баланс в транспорта на Съюза. Това съобщи днес вестник “TWSJЕ.”

“Комитетът  в съотношение 43 -” за “, 26 -” против “и един въздържал се, поиска ограничения върху използването на биогорива от хранителни култури – отбелязва изданието. Сега законопроектът отива на одобрение на септемврийската сесия на Европейския парламент.”

По този начин, според вестника, се стопира политиката на ЕС за ускорено преминаване на автотранспорта към алтернативни източници на енергия.

“Днешното решение да се наложат ограничения върху биогоривата, заставя ЕС да  предприеме допълнителни  усилия за разработване на превозни средства с електрически двигатели,” – подчертава изданието.

Ограниченията за използването на биогорива в транспорта са предизвиквикани от загрижеността на  Европейския съюз във връзка с бързото нарастване на световните цени на зърнените храни, и особено на царевицата, които се използват като суровини за биогорива.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post