пт. мар. 29th, 2024

Делегация на US Конгреса проучва на Балканите соросоидната политика на US посолствата

428754_446991012055788_1027491347_nАмериканският конгрес изпрати 15-членна делегация на Западните Балкани, която ще разследва защо американските посолства продължават да следват политика на Сорос-Обама в ущърб на местните институции, гражданите и регионалната стабилност.

За 10 дни тя ще посети Гърция, Босна, Албания, Македония, Косово и Италия, съобщи изданието American spectator. Делегацията е ръководена от председателя на комисията за правосъдие на Сената Боб Гуудлат.

Специално за Македония в кореспонденцията на изданието се припомня, че албанският премиер Еди Рама е проектирал и обявил т.нар. албанска платформа заедно с три албански партии в Македония, която е опасен документ, застрашаващ самата идентичност на страната. Изтъква, че в Македония той действа със сродните политически сили – социалдемократите. Констатира се, че посолството на САЩ стои на страната на СДСМ в Македония, както и на социалистите в Албания. Изданието разказва за развитието на политическата криза в Македония след появата на „албанската платформа“, като уточнява, че противникът на тази платформа е ВМРО-ДПМНЕ, „която до кризата успешно управляваше най-успешната пазарна икономика на Балканите“. „В цялата страна македонците протестираха срещу „тиранската платформа“ и срещу посланика Джес Бейли, за когото се смята, че е предубеден към ВМРО-ДПМНЕ. Съвсем наскоро конфликтът плавна вътре в парламента“.

„Местните официални лица имат различни приоритети от тези на посолството: македонците векове са страдали от намеса на съседите си. Те са крайно обезпокоени за сигурността на страната си, докато американците подкрепят изявени НПО. През април македонско-американският лидер Бил Николов писа: „Държавният департамент на САЩ и посолството на САЩ в Македония се.. .намесват във вътрешните работи на Македония и предизвика опустошителни и продължителни атаки срещу етническия произход и суверенитета на македонците“, пише още изданието. То припомня, че Николов умолява президента Тръмп да промени политиката към малката държава на север от Гърция“, пише American spectator.

Тази година се появиха неприятни изненади между главния прокурор на Албания, който е политически неутрална институция, и китайско-американският посланик Доналд Лу

„Премиерът Еди Рама, подкрепен от американския посланик, разруши независимостта на нашата съдебна система“, заяви по телефона прокурорка от Тирана за American spectator. По думите й Рама политизира съдебната реформа.

Еди Рама, дългогодишен лидер на Социалистическата партия, е близък приятел на Джордж Сорос, чиято мрежа е дълбоко навлязла в Албания, като си партнира с посолството на САЩ по многобройни проекти, включително по проект на USAID за 8,8 млн. долара.

„Когато изразихме професионални мнения, различни от посолството на САЩ, професионални мнения за различни подходи, Лу се ядоса“, заяви прокурорката, която не желае да бъде назована. Тя обясни, че Венецианската комисия на Европейския съюз, която цели подпомагането на европейското право, често пъти застава на страната на албанските прокурори в тези технически спорове. Тя добави, че прокуратурата се опитвала да даде приоритет на трафика на наркотици и престъпността, които са сериозни проблеми за Албания, докато американското посолство отхвърли масовото отглеждане и износ на канабис като нещо, което „не проблем за САЩ.“ Различните приоритети на албанските юридически власти и посолството на САЩ се потвърждават и от независимия новинарски сайт Exit.al.

Доналд Лу наказа несъгласните с него, като отне издадените вече визи за САЩ на около 70 съдии и прокурори според главния прокурор Адриатик Лала. Самият Лала порица посланика Лу, обвинявайки го в манипулация и изнудване, което бе направено в остро писмо, публикувано на сайта на службата, както и на пресконференция през февруари.

Лала обвини също посланик Лу, че се опитвал да предотврати разследването на корупционни практики от компанията Bankers Petroleum, в която основният дял е китайски.

Преди три месеца „Вашингтон таймс“ обобщи конфликта със заглавието „Заразеният от Сорос Държавен департамент играе игри в Албания“.

Очаквайте още подробности

Вашингтон / САЩ

http://pogled.info/svetoven/delegatsiya-na-US-kongresa-prochuva-na-balkanite-sorosoidnata-politika-na-US-posolstvata.85610

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post